Tübitak Projelerinin Ödülleri Dağıtıldı

TÜBİTAK projelerinin ödülleri Melikşah Üniversitesi‘nde düzenlenen tören ile sahiplerine verildi. TÜBİTAK yarışmasında Ankara‘ya gidecek olan 18 proje belirlendi.

Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Ali Demiral, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Özsüzkaya, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Proje Koordinatörü Tankut Yalçınöz, proje yarışmalarının öğrencileri özendirmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Bilgisayar, kimya, sosyoloji konusunda araştırma proje yarışmaları düzenleniyor. Bu yarışmaya katılan öğrenci ve proje sayısı her geçen gün artmaktadır” dedi.

Yalçınöz, “Bu projeler ülkemizin kalkınma ve gelişmesine yardımcı olmaktadır. 2011 yılında Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Yozgat‘taki okullardan 492 proje başvurusu yapıldı. 2010 yılında ise 290 proje başvuruda bulunmuştu. Yapılan değerlendirmelerde 96 proje bölge sergisine davet edildi. Yarışmanın sonucunda 18 proje Ankara‘ya finalist olarak gönderilecek” diye konuştu.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ise, yarışmaların 7 ilde 12 bölgede yapıldığını Kayseri‘nin de bu bölgelerden biri olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda ciddi anlamda projelere katılım ve öğrencilerin ilgisi artıyor. Bu bizi memnun ediyor. Bilim adamı olma arzusu ve isteği keşfetme hissini çocuklarımıza öz güveni ve yeteneği kazandırma açısından bu projeler çok önemli oluyor. Bu proje çalışmalarına biz sadece destek veriyoruz.

İki yıldır üstlendiğimiz bu projelerde öğrencilerin ilgisi çok fazla artıyor. Bu sayıların daha da fazla artacağını düşünüyoruz.

Ülkemizin geleceği açısından bu gençlerimiz geleceğin bilim adamları olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, TÜBİTAK Proje Yarışması‘nda dereceye giren 18 proje sahibine Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Ali Demiral ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: İHA