Libya‘dan Gelen Türkler Havalimanında Mahsur Kaldı

Libya‘da yaşanan olayların ardından bu ülkede kalan 166 Türk, Tunus üzerinden Türkiye‘ye getirildi. Aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 21 kişi paraları olmadığı için Atatürk Havalimanı‘nda mahsur kaldı. Mahsur kalan yolculara havalimanında görev yapan polis memurları yiyecek ve içecek yardımı yaptı.

Libya‘daki Türk Konsolosluğu‘nun organizasyonu ile bu ülkede mahsur kalan166 kişi Türk Hava Yolları‘na ait TK 3998 sefer sayılı özel uçak ile saat 03.20 sıralarında Türkiye‘ye getirildi. Libya‘dan Türkiye‘ye dönen 166 kişilik grupta bulunan ve aralarında kadınların ve çocukların da yer aldığı 21 Türk paraları olmadığı için memleketlerine dönemeyip geldikleri Atatürk Havalimanı‘nda mahsur kaldı. Havalimanında görevli polisler ve havalimanı çalışanları, mahsur kalan vatandaşlara yiyecek ve içecek

yardımında bulundu. Türk büyükelçiliğinin girişimi ile otobüslerle Tunus‘a geldiklerini belirten Sezai Ataç, "Buraya varınca bizi Tunu sefiri karşıladı. Oraya kadar güzel bizimle ilgilendiler. Uçağa binip geldik. Burada bizimle ilgileneceklerini söylediler. Ancak kimse ilgilenmedi" dedi.

Eşinin Libya‘da kaldığını kendisinin ise iki çocuğu ile birlikte Türkiye geldiğini anlatan Ataç, "Benzin ülkesinde benzin kuyruğu var. Her şey karaborsa. İnşallah erken zamanda her şey düzelir. Benim evimin yanında askeriye var orası vurulunca bezi çocukları bari Türkiye‘ye atalım. O yüzden geldik" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı‘nda mahsur kalan yolculardan Hasibe Çimen de gözyaşları içinde hiçbir imkanları olmadığı için memleketlerine gidemediğini belirterek, "Burada kala kaldık" dedi.

Kaynak: İHA