Enerjisa 142,5 Mw Balıkesir Rüzgar Santralı Projesini Aldı

Türkiye elektrik sektörünün önde gelen şirketlerinden Enerjisa, 142,5 MW gücündeki Bares rüzgar santralı lisansını portföyüne ekledi.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, 2015 yılında en az 5 bin MW kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Enerjisa‘nın, üretim portföyünü büyütme ve çeşitlendirmeye yönelik faaliyetlerine hız kazandırdığını belirtti.

Hakman, "Türkiye‘nin elektrik enerjisi ihtiyacını en güvenilir ve çevreyle uyumlu bir şekilde karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimimizdeki payını artırmayı hedefliyoruz. 142,5 MW gücündeki BARES RES lisansını Enerjisa portföyüne ekleyerek rüzgar enerjisi alanında büyük bir adım attık" dedi.

Sahadaki proje hazırlık çalışmalarının 2011 yılı içerisinde başlayacağını ifade eden Hakman," Türkiye‘nin tek sahadaki en büyük rüzgar santralı olma özelliği taşıyan Bares RES, 57 türbin ile yılda yaklaşık 500 GWh enerji üretecek. Santralı 2013 yılında devreye almayı hedefliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde devreye alınan 30 MW gücündeki Çanakkale Rüzgar Santralı‘nın ardından 39 MW kurulu güce sahip Dağpazarı Rüzgar Enerjisi Santralı‘nı da 2012 yılı içerisinde devreye almaya hazırlanan Enerjisa, satın aldığı Bares Elektrik Üretim Şirketi‘nin bünyesinde bulunan "Bares Rüzgar Santrali" projesi ile rüzgardaki kurulu gücünü 211,5 MW‘a çıkardı.

Kaynak: İHA