Belediye Başkanından Tekerlikli Sandalye Bağışı

Zonguldak‘ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 7 yılı aşkın bir zamandır felçli olduğu için evinden dışarı çıkamayan Maşita Sesli‘ye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

8 yıl önce yüksek tansiyona bağlı olarak havale geçiren Maşita Sesli, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık‘tan yardım istemişti. Konu üzerinde çalışma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mağdur olan Sesli için akülü tekerlikli sandalye alarak mağdur aileye teslim etti. Teslim sırasında duygulu anlar yaşayan baba Sadık Sesli, yıllardır kızlarının bu şekilde olduğunu ve kimsenin yardım eli uzatmadığı dile getirerek, “Cümlelerimi nasıl kuracağımı bilemiyorum. Tam 7 yıldır eşimi sokağa bile çıkaramadım. Geçirdiği ağır rahatsızlık sonucu ‘Evine götürün yaşaması zor‘ dedikleri eşimi yaşatmak için her şeyi yaptım. Allah‘a şükür bugünleri gördük ama her şeyimizi de kaybettik. Tek isteğim akülü bir tekerlekli sandalye alabilmekti. Ama maddi imkanım tükenmişti. Yıllar sonra aklıma başkanıma durumu anlatmak geldi. Sesime kulak veren başkan, bu ihtiyacımızı gidererek bizi dünyanın en mutlu insanı yaptı” dedi.

Kendisinin sık sık engellilere yardım ettiğini dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Maşita Hanım‘ın içinde bulunduğu sıkıntılardan daha önce haberim olsaydı çok daha önceden gereken yardımı yapardık. Durumu Sadık Bey anlatır anlatmaz hemen girişimlerimizi yaptık ve yurt dışından bir akülü sandalye getirttik. Ben bundan sonra Maşita Hanım‘ın sahilde, arabasıyla dolaştığını görmek istiyorum. Kendisinin mutluluğuna ortak olmak beni de çok mutlu etti” diye konuştu.

Kaynak: İHA