Vali Mutlu, Gazi Cem Evi'ni ziyaret etti
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gazi Mahallesi'nde bulunan Gazi Cem Evi'ni ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Alevi meselesine değinen Mutlu, "Öncelikle meseleyi sahiplenmek bu meselenin var olduğunu kabul etmek çok önemlidir." ifadesini kullandı.

Dışarıdan bu ülkenin büyümesini arzu etmeyenlerin olabileceğini söyleyen Mutlu, "Çok şükür büyüyoruz. Dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz. Bunun için bu şehri zenginleştirmemiz gerekiyor. Nimetler ne kadar çoğalırsa bunları da adil şekilde paylaşılmalıdır. Bu noktada cem evlerinin bu konuda isteklerini de biliyoruz. Bu konudaki iradeleri, arzuları da biliyorsunuz. Türkiye adım adım ilerleyen bir gelişme gösteriyor. Pek çok şeyi hızlı suretle yapabiliyor. Biz bunu aştık çok şükür." diye konuştu.
Öncelikle meseleyi sahiplenmek bu meselenin var olduğunu kabul etmenin çok önemli olduğunu dile getiren Mutlu sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal meseleler önemlidir. Ekonomik meseleleri bir şekilde hallediliyor ama sosyal meseleler biraz daha zaman gerektiriyor. Türkiye bunu da aşacak çok daha demokrat olacaktır. Biz her zaman yanınızdayız gönül kapılarımız sonuna kadar açıktır."
Konuşmanın ardından Vali Mutlu, Cem Evi'ni gezerek saz çalan çocuklarla fotoğraf çektirdi. Binanın en üst katında bulunan ibadethaneye de giden Mutlu, Gazi Cem Evi Başkanı Veli Gülsoy'dan bilgi aldı.
