Ankara Emniyet Müdürlüğünden ‘Kelepçe‘ Açıklaması

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara‘da gözaltına alınan gazetecilere kelepçe takılmadığını açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü‘nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç‘in yazılı olarak yaptığı belirtilen bir açıklamaya yer verildiğinin görüldüğü belirtilerek "Söz konusu açıklamada gözaltına alınan ODA TV Genel Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul, Ankara Temsilcisi Ahmet Mümtaz İdil ve Coşkun Musluk‘a kelepçe takıldığı iddiasında bulunulmuştur" denildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü‘nce; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ve İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 2 Mart 2011 tarihli vermiş oldukları kararlara istinaden Ankara‘da yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildiği hatırlatılarak şöyle denildi: "Gözaltına alınan şüphelilere ilimizde bulundukları süre içerisinde, kesinlikle kelepçe takılması gibi bir işlem gerçekleşmemiş olup haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: İHA