Yaşlıların İlahi Grubu Büyüledi

Valilik, belediye ve kent konseyi tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle düzenlenen gecede yüzlerce yaşlı bir araya geldi.

Adıyaman merkez mahallelerinden gelen yüzlerce yaşlı kendileri için verilen yemekte bir araya geldi. Hisar salonda düzenlenen yemekte 70 yaş üstü yaşlılar buluştu. Adıyaman‘da ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirildi.

Gecede Kent Konseyi Genel Sekreteri Emin Yağımlı ve Kent Konseyi Başkanı Ali Şahin‘in açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaşlılığın hayatın çok özel bir bölümü olduğunu ifade etti.

Başkan Büyükaslan, "Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımayı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri bugünlere hazırlayan yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç hale getirmemek bizlerin asil görevidir" dedi.

Vali Ramazan Sodan ise yaşlılara hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu ifade ederek, "Yaşlılarımıza gereken değeri vermek en kutsal görevimiz olmalıdır. Yaşlılarımız sevgi ve saygıdan güç alır ve hayata bağlanırlar. Böyle hassas bir dönemde yaşlılarımıza ihtiyaç duyduğu desteği vermek, insan onuruna yakışacak koşulları hazırlayıp sunmak, yaşama sevincini kaybetmeden toplumla iç içe bir hayat sürmelerini sağlamak bizler için yalnızca bir sorumluluk değil aynı zamanda da vefa borcudur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Necip Büyükaslan‘ın öğretmeni de olan Hacı Demirel isimli yaşlı vatandaş ‘Yaşlılık‘ isimli şiirini okudu. Zülfi Yılancı ise, 2 Dünya Savaşını anlattı.

Daha sonra 100 yaşında olan ve salonun en yaşlısı olan Ömer Özsayın ile 94 yaşında olan ve salondaki en yaşlı kadın Zeynap İnan sahneye çağırılarak vali ve belediye başkanı tarafından çiçek verildi.

Gecenin en dikkat çeken etkinliği ise, yaşlılardan oluşan ilahi grubu oldu. Türkçe, Arapça ve Kürtçe ilahi okuyan yaşlılar ilahi grubu büyük beğeni topladı. Grubun söylediği ilahileri dinleyenler mest oldular.

Geceye, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, AK Parti İl Başkanı Av.Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, AK Parti aday adayı eski il başkanı Yaşar Güleş, Kent Konseyi Başkanı Ali Şahin, bazı kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA