Polisler Tiyatrocu Oldu, Profesyonelleri Aratmadı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polisler, hazırladıkları ‘Naaş-ı Muhteremler‘ isimli tiyatro oyunuyla uyuşturucu ile mücadeleyi anlattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polisler, hazırladıkları ‘Naaş-ı Muhteremler‘ isimli tiyatro oyunuyla uyuşturucu ile mücadeleyi anlattı. Aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu, tamamı polislerden oluşan tiyatro topluluğu, polisin karşılaştığı olumsuzlukları büyük bir başarıyla ortaya koydu. Profesyonel tiyatrocuları aratmayan polisler, hayatın olumsuzluklarını sergiledikleri komedi tarzı oyunla izleyenleri kahkahaya boğdu.

Yapımcılığını Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz’ın eşi Tülay Yılmaz’ın yaptığı, Berrin Balkanlar’ın yönettiği oyun, Bursa Emniyet Müdürlüğü Tiyatro Topluluğunca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Oyunu, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, polis ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Uyuşturucu çetesinin uyuşturucu için yaptıkları, bir uyuşturucu bağımlısı çocuğun babasının ilgisine muhtaç durumda olması, evine yaralı biri gelen ailenin yaşadığı korku ve kararsızlığın anlatıldığı oyun, büyük alkış aldı. Profesyonel tiyatrocuları aratmayan polisler, komedi tarzındaki oyunu başarıyla oynadı. Uyuşturucunun zararları ile ailelerin çocuklarına ilgi göstermesinin öneminin anlatıldığı oyun, hem öğretti hem eğlendirdi. Toplumun yaşadığı sıkıntıları büyük bir başarıyla sahneleyen komedi tarzı oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu.

Yapımcı Tülay Yılmaz, polisin suçla ve suçlularla mücadelenin yanı sıra sosyal faaliyetlerde de yer aldığını göstermek istediklerini söyledi. Polislerin oluşturduğu tiyatro topluluğunda yer alan emniyet amiri Nazmiye İzgin ise hem mesailerini hem de tiyatroyu aynı anda yürütmekte zorlanmadıklarını kaydetti.

Tiyatroyu çok sevdiklerini dile getiren İzgin, şunları ifade etti: "Polisin toplum mühendisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz toplumun herkesimi ile muhatap oluyoruz. Gün boyunca zaten drama içerisindeyiz. Çok acı çeken insanlarla, mutlu olan insanlarla birlikteyiz. Onların o anki durumuna göre davranmak zorundayız. Dolayısıyla ben bizim hayatımızın bir tiyatro olduğuna inanıyorum. Sayın Emniyet Müdürümüzün bize çok büyük katkıları var, onun önderliğinde başladık. Emniyet Müdürümüzün eşi Tülay Yılmaz gerçekten bize çok büyük katkı sağladı.Kendiside zaten tiyatro aşığı bir insan. Bizi bir araya getirdi. Çok mutluyuz ve gururluyuz."

İzgin, oyunda uyuşturucu ile mücadelede alınması gereken tedbirler ile ailelerin çocuklarına biraz daha zaman ayırması konularını işlediklerini sözlerine ekledi.