Çetin Doğan‘In Dünkü Jestine Avukatı Jestle Cevap Verdi

Balyoz davasında Çetin Doğan‘ın dünkü oturumda "Avukatımın böyle savunma yapmasını ben istedim." şeklindeki jestine avukatı Hüseyin Ersöz, "Müvekkilim babacan bir tavırla sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylemiştir. Ancak yaptığım savunmanın tüm sorumluluğu bize aittir." açıklamasını yaptı.

Balyoz davasında Çetin Doğan‘ın dünkü oturumda "Avukatımın böyle savunma yapmasını ben istedim." şeklindeki jestine avukatı Hüseyin Ersöz, "Müvekkilim babacan bir tavırla sorumluluğun kendisine ait olduğunu söylemiştir. Ancak yaptığım savunmanın tüm sorumluluğu bize aittir." açıklamasını yaptı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen Balyoz davasının 19. duruşmasına eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan‘ın da aralarında bulunduğu 158 tutuklu sanık ile 24 tutuksuz sanık katıldı. Tutuklu sanıklar Nurettin Işık, Cemal Temizöz, Yunus Nadi Erkut, haklarında yakalama kararı bulunan Ergin Saygun ve Murat Ataç ile 9 tutuksuz sanık ise duruşmaya gelmedi.

Tutuklu sanık Dursun Çiçek, yoklama sırasında ismini söyledikten sonra, CMK‘da böyle bir yoklamanın olmadığını tespit ettiğini söyledi. Sanık Çiçek, "Bu psikolojik işkenceye son vermek ve zaman tasarrufu açısından bu konuda bir karar vermenizi istiyorum." dedikten sonra yoklamanın sadece Pazartesi günleri yapılmasını talep etti.

Sanık Çetin Doğan‘ın avukatı Hüseyin Ersöz, 18 Mart 2011 tarihli oturumda, savcı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edilen savunması konusunda açıklamada bulundu. Yaptığı sunum ve değerlendirmelerin savunma hakkı çerçevesinde olduğunu savunan Ersöz, savcılık makamı tarafından bunun savunma çerçevesi dışında olduğunun iddia edildiğini söyledi. Ersöz, "Bu konu ile ilgili olarak müvekkilim Çetin Doğan da dünkü oturumda soylu ve evladına sahip çıkan babacan bir tavırla açıklama yaparak sorumluluğun kendisinde olduğunu, böyle bir savunma yapılmasını kendisi istediğini söyledi. Ancak savunmanın tüm sorumluluğu bize aittir. Böyle bir savunma tamamen avukatların düşüncesidir. Ayrıca bu konu ile ilgili dünkü internet sitelerinde hakkında tutuklama istenen avukat diye haberler kullanılmış. Yanlışlıkla mı yazıldı bilmiyorum ama savcılık makamı bu konuda suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Fakat mahkeme, bir suç unsuru bulmadığı için bu konuda karar vermedi." ifadesini kullandı.

Avukat Ersöz‘ün açıklamasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, sanık Çetin Doğan‘ın çapraz sorgusuna devam edileceğini belirterek, "Sanığa sorusu olan var mı?" diye sordu. Sanık avukatlarından Şule Tanrıkulu Erol, sanık Doğan‘ın haksız yere suçlandığını ve bu olayların arkasında kimin olduğunu bildiği şeklinde açıklama yapmasına ilişkin "Konuyu tam açıklamadınız. Burada açıklar mısınız? Kim bu kişi?" diye sordu. Sanık Çetin Doğan ise adil yargılama yapılabilecek bir ortam olduğumda açıklayabileceğini söylediğini hatırlattı. Sanık Doğan, "İlk bulunan sözde Balyoz güvenlik planı ile Gölcük Donanma Komutanlığı‘nda bulunan sözde Balyoz güvenlik planının son kaydeden kişileri ile son kaydetme tarih ve saatleri karşılaştırılıp arada farklılık olup olmadığı ve varsa neden olduğu bana açıklansın ben de söyleyeyim. Oysa iki plan da birbirinin aynı deniliyor. Şu an bu güveni hissetmediğim için bir açıklama yapmayacağım." diye konuştu.

Çetin Doğan‘ın çapraz sorgusuna devam ediliyor.