Arınç, Gökçeköy‘deki Yatırımları İnceledi

Manisa‘nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gökçeköy beldesinde yapılan yatırımları yerinde inceleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletvekilliği için son dönemi olduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saruhanlı‘ya bağlı Gökçeköy beldesinde yapılan yatırımları inceleyerek belediye halı saha, mesire yeri, Gökçeköy İlköğretim Okulu‘na ek yemekhane ve ilköğretim okuluna yapılan bir derslikli ana sınıfının açılışını yaptı. Dünden bu yana İzmir ve Manisa‘da çeşitli programlara katıldığını hatırlatan Arınç, "Gökçeköy‘e gelmeyi çok arzu etmiştik. Şimdi nasip oldu. Gösterdiğiniz güzel ev sahipliğine çok teşekkür ediyorum. 2-3 ay önce Paşaköy‘de de böyle bir

toplantı yapmıştık. Ahdım var, Allah fırsat versin bütün beldelerimize gideceğim. Hepsi ile helalleşeceğim. Aramızda 19 tane belde belediye başkanımız var. Allah‘a çok şükür vücudumuz sağ oldukça koşmaya devam edeceğiz. Üç dönemdir köyümüzde belediye başkanlığı yapan kardeşimizi tebrik ediyorum. Üç dönem bir belediye başkanı için çok büyük başarıdır. Millet kimi seçerse bizim kabulümüzdür. Siz de Nasuf başkanımızı tercih ettiniz. Allah ondan razı olsun. Bu iş on dönem gidecek değil, sen Demirel gibi olma,

bir an evvel işini güzel yap, ondan sonra Gökçeköy‘den başka bir arkadaşımıza devret. Bu işler böyle. Biz de inşallah bu dönem son dönemimizdir, artık milletvekilliğine veda edeceğiz. Gökçeköy‘e daha çok geleceğiz, yemeğinizi yiyeceğiz, çayınızı içeceğiz, sizinle beraber gülüp eğleneceğiz inşallah" açıklamasını yaptı.

"6 KATRİLYONLUK BİR DESTEK"

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini bu dönemde yaptıklarını belirten Arınç, "Bunun adı KÖYDES‘tir. 6 katrilyonluk bir destek. Bütün köylerimizin yollarını asfalt yaptık. Bal dök yala. Bir köye su getirmek için 300 milyar hara harcadık. 10 defa sondaj vurduk dünyanın parasını verdik. Para veriyoruz. Daha neler yaptık. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı‘ndan, Çevre ve Orman Müdürlüğünden en güzel fidanları dağıttık. Helali hoş olsun. Kavga dövüşleri bitirdik. Artık çocuklarımız 30 kişiyi aşmayan

sınıflarda okuyor. Okullarımız şimdi saray gibi. Çok güzel öğretmenlerimiz var. En güzel okullarımız var. Manisa‘da binlerce derslik yaptık. Sağlıkta çok iyiyiz. Aile hekimliği başladı. Manisa‘da en güzel hastaneleri yaptık. Allah‘ın izniyle 10 mislini yapacağız. Kayıp kaçak yok, hile yok yolsuzluk yok. İzmir-İstanbul hattını biz yapıyoruz. Buradan geçecek otobanlarla artık İzmir‘i İstanbul‘a bağlayacağız. İzmir‘den Manisa‘ya yüksek hızlı tren yapıyoruz" diye konuştu.

Milletin hizmetin en güzeline layık olduğunu, bugüne kadar ihmal edildiğini belirten Arınç, "Bugüne kadar ihmal ettiler. Milletin alın teri vergilerini birilerinin cebine koydular. Biz bu hortumları kestik, milletten aldığımızı milletimizin cebine verdik" dedi.

"BUGÜNE KADAR HİÇ AYRIMCILIK YAPMADIK"

Geçmişte, bakımsızlıktan, tedavisizlikten hayatını kaybedenlerin, ilaç bulamayanların, bu dönemde doktor, hastane seçmeye başladıklarını, sağlıkta çok iyi biri noktaya gelindiğini ifade eden Arınç, "Hanım kardeşlerimizin, çocuklarımızın yüzü güldü. Çok şeyler yapıldı. Milletimiz nankör değil. Her seçimden başarı ile çıktık. Bugüne kadar girdiğimiz 7 seçimden başarı ile çıktık. Bu iş gönül işidir. Önce gönlünü kazandık, şimdi de oylarını kazanıyoruz. Çok çalışacağız. Başbakan‘ın 2 saat uykusu yok. 24 saat

dolaşıyor. Güçlü ve büyük Türkiye‘yi yeniden güçlü haline getirmeye çalışıyor. Bugüne kadar hiç ayrımcılık yapmadık. Geçmişte yapıldı ama biz yapmıyoruz. Eşit olarak ihtiyaca göre dağıtmaya çalışıyoruz. Hiçbir belediye başkanı hiçbir zaman mahcup olmadı. Yeter ki siz, ‘Şunu yapacağız‘ deyin. Biz halkı ile barışık bir hükümetiz. Burada çok da milletvekili adayımız var. Yiğitler çıkmış meydane, birbirinden merdane. Şu milletvekili adaylarımıza da hangi partiden olursa olsun, onlara da bir salavat getirin.

Meydanlara çıksınlar, dolaşsınlar, ‘Ben de seçilirsem şunları yapacağım‘ desinler. Kötünün içinden iyisini seçmek marifet değil. İyinin içinden seçmek önemli. Bütün aday adaylarımıza da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"ENERJİMİZİ SİZDEN ALIYORUZ"

Vali Celalettin Güvenç, açılan tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, "Tesisler yapıyoruz. Başbakan Yardımcımızın önderliğinde köy köy geziyoruz. Sizlerin hayat standartlarını daha yükseklere çekmeye gayret ediyoruz. Gece gündüz demeden belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızla bitmek bilmez enerjiyle çalışmalara devam ediyoruz. Bu enerjimizi sizin bu coşkunuzdan, desteğinizden alıyoruz. Bize enerji, güç veren unsur ise büyüklerimizin, Sayın Başbakan Yardımcımızın kale gibi arkamızda durup istediğimiz

ödenekleri çıkarmaları, yalan yanlış adamların bizim üzerimize gelmelerini engellemeleridir. Biz her zaman köylerimize geliyoruz, sizlerle beraber oluyoruz" dedi.

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ise, yapılan tesislerin belde ve ilçelerine hayırlı olmasını diledi.

Gökçeköy İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterileri ile renklenen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nasuf Tosun ise beldelerine yapılan yatırımlardan söz ederek, "1971 yılında köyümüz belediye oldu. 15 yıl zorluklarla geldik. 2004 yılından sonra hizmet etmeye başladık. Eski okulumuzu yıktık, gördüğünüz gibi güzel bir okul yaptık. 186 bin 470 milyar yardım aldık. Köyümüze BELDES Projesi kapsamında parke taşı döşedik. Ovalara tarımsal sulama amaçlı trafolar koyduk ve hizmete sunduk.

Önümüzdeki yıllarda çevre köy ve kasabalarda halkımıza hizmet için kapalı pazar yeri yapmayı amaçlıyoruz. Her zaman halkımızın yanındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, hizmetlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi verilerek tesislerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA