Eski Adana Savcısı Cihaner‘in Yargılanmasına Devam Edildi

Eski Adana Savcısı İlhan Cihaner‘in ‘görevini kötüye kullanmak‘ ve ‘imar kirliliğine sebep olmak‘ iddialarıyla yargılanmasına devam edildi. Milletvekili adaya adaylığı için savcılık görevinden istifa eden Cihaner, neden siyasete girdiğini "Artık mesleği devam ettirmenin koşulları kalmadı" sözleriyle açıkladı.

Cihaner‘in Yargıtay 11. Ceza Dairesi‘nde yargılanmasına bugün devam edildi. Sanık Cihaner ve avukatının hazır bulunduğu duruşma, Erzurum‘a yazılan yazıya cevap gelmediği için ertelendi. Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İlhan Cihaner, hangi partiden ve ilden milletvekili aday adayı olduğuna ilişkin soruları yanıtlamadı. Bir gazetecinin "Neden siyaseti seçtiniz?" sorusu üzenine Cihaner, "Artık mesleği devam ettirmemin koşulları kalmadı. Hukuk dışı bir süreç yaşıyoruz. Bu gitgide

koyulaşıyor. Hem Türkiye genelinde hem de bizim yaşadıklarımız genelinde bundan böyle hukukçuluğumu yapabilecek koşullar kalmadı" dedi.

Başka bir gazetecinin ‘Dokunulmazlık zırhına bürünmek için milletvekili olmak istediğiniz yönünde iddialar var‘ yönündeki sözleri üzerine Cihaner, "Anayasa maddesine göre benim suçlandığım iddialar eğer seçimden önce soruşturma başlamışsa milletvekilliği dokunulmazlığı kapsamında değildir. Hayatta yapacağım en son şey kaçmaktır. Bu tarz dokunulmazlığın olmaması gerektiğine inanan biri olarak benimle ilgili suçlamalar dokunulmazlık kapsamında değil" diye konuştu.

"Neden başka bir meslek değil de siyaseti tercih ettiniz?" yönündeki soruya Cihaner, "Siyaset bir meslek değil. Halen bir hukukçuyum" yanıtını verdi.

Öte yandan Cihaner, duruşmanın ardından milletvekili aday adaylığı için Yargıtay‘daki meslektaşlarının tebriklerini kabul etti.

Kaynak: İHA