Lice‘de Üretici Çiftçileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır‘ın Lice ilçesinde üretici çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısına Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr Muzaffer Taş, Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Ayşenur Tan ve Yrd. Doç. Dr Zafer Aktürk katıldı. Tarım üretimi alanında ve hayvan yetiştiriciliği konusunda teknik bilgiler ile hayvan hastalıkları ve tedavileri konusunda bilgiler verilen toplantıda konuşan Doç. Dr. Muzaffer Taş, suni tohumlamanın, Türkiye‘deki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Öğretim Görevlileri toplantı sonrası İlçe Kaymakamı Mehmet Kurt‘u makamında ziyaret etti. Akademisyenlerin kabulünde kısa bir konuşma yapan Lice ilçe Kaymakamı Mehmet Kurt, Lice‘de tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, bitkisel-hayvansal üretiminde karşılaştıkları sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kurt, "İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri ve veteriner hekimlere gereken her türlü teknik desteği verdik. Çiftçilerimizi ilçe Tarım Müdürlüğü ile sürekli diyalog içinde

bulunmasını istiyoruz. Özellikle, suni tohumlama projesinin, Lice‘nin tüm mahalle ve tüm köylerinde, hayvancılıkla uğraşan üretici çiftçi vatandaşlara yayma çabası içerisindeyiz. Bu projenin yayılması ile ilçemizin ve ülkemizin tarım ve hayvancılık alanında ekonomiye olumlu katkılar sunacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA