Erdoğan: Yoğun bakımda olduğu için Erbakan ile görüşemedim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile en son bir önceki hastaneye kaldırılışında görüştüğünü söyledi. Yoğun bakımda olduğu için son yatışında Erbakan ile görüşemediğini ifade eden Erdoğan, Türk m



    AB İSTEMİYORSA SÖYLESİN BİZ DE İŞİMİZE BAKALIM
    AB ülkelerine seslenen Erdoğan, “Eğer Türkiye’ye karşı bir olumsuzlukları varsa, arzu etmiyorlarsa, istemiyorlarsa kalkıp net bir şekilde ‘Türkiye’yi istemiyoruz’ diyebilirler. Diyoruz ki, bunu da deyin. Sayın Sarkozy’e daha önce defaatle dedim. Sayın Merkel’e de dedim yine diyorum. İstemiyorsanız bunu söylersiniz biz de işimize bakalım. Siz de rahat olun biz de rahatsız etmeyelim. Niye rahatsız olacaksınız. Biz Türkiye olarak AB’ye katacağımız çok şey var. AB’nin de bize katacağı çok şey var. Artık dünya büyük bir köy. Bu köyün içinde birlikte yaşıyoruz. Bu köyün içinde hep beraber yaşıyoruz. Alıp vereceğimiz çok şey var. Burda da bu dayanışmayı birlikte yürütelim istiyoruz.” dedi.

    YOĞUN BAKIMDA OLDUĞU İÇİN ERBAKAN İLE GÖRÜŞEMEDİM
    Başbakan Erdoğan, vefat eden SP Genel Başkanı Erbakan ile en son ne zaman görüştüğünün sorulması üzerine, “Sayın Erbakan hocamızla bir önceki hastaneye girişinde bir telefon görüşmemiz olmuştu. Kendisine geçmiş olsun temennisinde bulunmuştum. Kendileri de bize başarı temennisinde bulunmuşlardı. Bu ikinci girişinde Recai Kutan beyle görüşme fırsatım olmuştu. Kendileri bana yoğun bakımda olduklarını söylemişti. Bundan dolayı bir görüşme imkanım olamamıştı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine ve Saadet Partisi camiasına da başsağlığı diliyorum. Eski bir başbakan olarak da tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum.” diye konuştu.