'Wall Street'i İşgal' kampına gece baskını

ABD polisinin dün San Francisco kentinde düzenlediği operasyonda, Wall Street karşıtlarına ait bir kamp boşaltıldı.

'Wall Street'i İşgal' kampına gece baskını
Justin Herman Meydanı'ndaki parkta, protestoculara ait 100’den fazla çadırın kaldırıldığı operasyonda en az 85 eylemci gözaltına alındı.

Polis, yerel saatle 01.30 sularında kampa gelerek protestoculara buludukları yeri terk etmeleri için beş dakika süre verdi. Protestoculara, yasadışı konaklama ve parkın kapanış saatine uymama suçlamaları yöneltildi.

Çıkan kargaşada gözaltına alınan eylemciler ise polise sandalye fırlatmakla suçlandı. San Francisco polis teşkilatı sözcüsü Albie Esparza, “Protestocular ile şehir yetkilileri arasındaki iletişim giderek kötüleşti. Bu yüzden harekete geçmek zorunda kaldık” dedi.


ABD'de polis, önceden Orlando ve New York kentlerindeki Wall Street protestocularının kamplarını basmış, yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

WASHINGTON’DA 30’UN ÜZERİNDE GÖZALTI

Wall Street karşıtı protestolar dün başkent Washington’da da olaylı geçti. İzinsiz ahşap yapı inşa etmek suçlamasıyla karşı karşıya kalan protestocular, kamplarında prefabrik çadır kurma fikrinden vazgeçti.

Soğukta kamp kurabilmek için yeni yollar arayan protestoculara gece vakti müdahale eden polis, 31 göstericiyi gözaltına aldı.

Polis ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik, gözaltına alınanların bir kısmı serbest bırakılınca duruldu.

Wall Street karşıtlarına destek veren ABD’li ünlü şarkıcı ve aktivist Jackson Browne, iki binden fazla plastik şişe ve poşetle yapılan Noel ağacının önünde konser verdi.