Adıyaman'a 5 Bin Metrekarelik Engelsiz Yaşam Parkı

Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Adıyaman Belediyesi’nin Yenimahalle’de yaptırdığı Engelsiz Yaşam Parkı, Adıyaman’ın il oluşunun 57.

Adıyaman'a 5 Bin Metrekarelik Engelsiz Yaşam Parkı
yıldönümü nedeniyle organize edilen programlar kapsamında hizmete açıldı.
Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan ve engelli vatandaşların yararlanabileceği çok amaçlı parkın açılışına, engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Halkoyunları ekibi tarafından sunulan folklor gösterisiyle gerçekleşen açılış törenine Vali Ramazan Sodan, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, AK Parti MKYK Üyesi Mazhar Bağlı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, Anadolu Engelliler Derneği (AED) Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, açılış dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden beri engellilere yönelik çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Büyükaslan, açılışı yapılan Engelsiz Yaşam Parkı’nın 5 bin 250 metrekare alana kurulu olduğunu ve içinde Engelli Koordinasyon Merkezi’nin de olduğunu ifade etti.
AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş ise AK Parti iktidarıyla birlikte bir zihniyet değişimi yaşandığına dikkat çekerek, “Bugün örneğini gördüğümüz bu park bir zihniyet dönüşümünün göstergesidir. Bundan on yıl öncesinde engelli kardeşlerimizi yaşamlarının minimum seviyesinde, onları hayatın bir köşesine itmiş, kendi küçük dünyalarına terk etmiş ama kendi büyük hayal kırıklığıyla başbaşa bırakmıştık. Oysa toplumun bütün imkânlarını onların önüne koymamız lazım. Özellikle AK Parti iktidarımızın zihniyeti bunu sağlamıştır. Bundan sonra yapılacak bütün binaların ve yapıların, engelli kardeşlerimizin de kullanabileceği bütün alanların engelsiz şekilde gitmesini sağlamamız gerekiyor.” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da AK Parti iktidarının engellilere pozitif ayrıcalık getirdiğini belirtti. Hotar, şunları ifade etti: “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çeşitli etkinlikler var. Bunlardan en önemlilerinden bir tanesi bu Engelsiz Yaşam Parkı ve Koordinasyon Merkezi`dir. Bunların ne kadar önemli olduğunu, bunun çilesini çekmiş ve bu imkânların olmadığı dönemde yaşayanlar, bu imkânların ne kadar önemli olduğunu bilirler. Bunun tasasını taşıyan insanlar olarak bunun kaygısını taşıyarak bu günlere gelmesinde ciddi, sağlıklı ve sıcak çalışmalarımız oldu. İlk olarak engelli sayısını belirledik. Sonra 2005 yılında ilk defa özürlüler kanunu çıkartıldı. Bunun paralelinde tüzükler çıkartıldı ve yolumuza devam ediyoruz. Bu yola devam ederken başarılı olmamız için sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin el birliği ile bu çorbaya tuz atması gerekmektedir. Bu engelsiz yaşam parkının olmayan yerlere örnek olmasını diliyorum. Engelli, engelsiz ayrımı yapmadan, herkesin kullanacağı noktaların oluşturulmasını temenni ediyorum.”
Vali Ramazan Sodan ise SODES projelerinin bölgeye çok faydalı olduğunu dile getirdi. Sodan, "Bu SODES projeleri kapsamında önemli projeler desteklenmektedir. Bu Engelsiz Yaşam Parkı da belediyemizin SODES projesi kapsamında hazırladığı güzel bir hizmettir.” dedi.
Konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesilerek, park ve rehabilitasyon merkezi gezildi.