Menderes'in Defnedileceği Anıtmezarda Yoğun Çalışma

Tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesi`nde dün hayatını kaybeden Aydın Menderes`in defnedileceği Topkapı`daki anıtmezar ve çevresinde gece boyunca yoğun çalışma yürütüldü.

Belediye işçileri yolları temizlendi, bozuk kaldırımlar tamir edildi.

Atatürk Araştırma Eğitim Hastanesi`nde 65 yaşında hayata gözlerini yuman ve babası merhum başbakan Adnan Menderes`in yanına defnedilecek olan Menderes için gece boyunca anıtmezar ve çevresinde yoğun temizlik ve işçilik çalışması yapıldı. İstanbul`da kılınacak cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katılacağının bildirilmesinin ardından yol bakım ve tamiri ile anıtmezar bölgesinde temizlik çalışmaları sabaha kadar sürdü.

Tedavi gördüğü hastanede 65 yaşında hayatını kaybeden Aydın Menderes, yarın Fatih Camii`nde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı`daki anıt mezara defnedilecek.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes`in oğlu olan ve Türk siyasetine 1970 yılında Aydın`da Demokratik Parti`nin il başkanı olarak giren Aydın Menderes, 1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında aynı partinin genel idare kurulu üyeliğini yürütmüştü. 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi`nde genel başkanlığına seçilen Menderes, 1994 yılında bu partiyle birleşen Demokrat Parti`de genel başkan oldu. 1995 yılında Refah Partisi`nden İstanbul milletvekili seçilen Menderes,1996`da aynı partinin genel başkan yardımcılığına atandı. FP`den 1999`da İstanbul milletvekili olan Aydın Menderes, aynı yıl partisinden istifa etti. 3 Kasım 2002`de DYP`den Aydın milletvekili adayı olan merhum Menderes, DYP`nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde baraj altında kalması üzerine parti genel başkanlığına ve siyasi yaşamına nokta koydu.
Kaynak: İHA