Şikede, Ayrılan Dosyada Polat İle Birlikte Üç Şüpheli Yer Alıyor

Şike soruşturmasında dosyadan ayrılmasına kararı verilen ve Galatasaray ile ilgili olduğu belirtilen bölümünde şüphelilerin GS eski başkanı Adnan Polat, GS’li eski yönetici Bülent Tulun ve Polat’ın şoförü Mustafa Kabasakal olduğu ortaya çıktı.

2006 yılındaki Denizlispor-Fenerbahçe maçında sarı kırmızılı takımın Denizli’ye teşvik primi gönderdiği iddiasıyla ilgili üç şüphelinin, örgütlü şike yaptıkları gerekçesiyle işlem yapılan zanlılarla bağlantıları saptanamadığı gerekçesiyle dosya ayrılmış.
Şike soruşturması kapsamında beyanları alınan bazı gazetecilerin ifadeleri üzerine Denizlispor-Fenerbahçe maçı için GS’nin Denizlispor’a teşvik gönderdiği iddia edilmişti.

Gazeteci Tahir Kum’un iddiasına göre eski GS’li yönetici Bülent Tulun, 1 milyon 500 bin dolar paradan bahsetti. Tulun’un bir mektubunda Polat’a “Umarım mayıs 2006’da iki parti halinde şoförünüzün makbuz imzalayarak aldığı 1,5 milyon Amerikan doları da Galatasaray menfaatleri için kullanılmış olsun. Söz konusu makbuz kopyaları da bende mevcuttur.” yazdığı belirtildi.
Bunun üzerine savcılık konuyla ilgili olayda ismi geçen GS eski başkanı Adnan Polat, eski yöneticilerden Bülent Tulun ve Polat’ın şoförü Mustafa Kabasakal’ın şüpheli olarak ifadelerini aldı.
Polat ve Kabasakal’ın para gönderildiği iddialarını kabul etmediği kaydedildi. Tulun ise söz konusu paranın şike veya teşvik için kullanılıp kullanılmadığını bilmediğini, bu paranın Florya’da oyunculara dağıtıldığını duyduğunu söyledi.

Savcılığın ayırma kararında, “Örgütlü şekilde şike yapmak suçundan haklarında soruşturma dosyamız kapsamında işlem yapılan şüphelilerle bağlantıları saptanamayan şüpheliler Adnan Polat, Bülent Tulun ve Mustafa Kabasakal’a ilişkin anılan eylem nedeniyle yürütülen soruşturma evrakının ayrılması gerektiği” denildi.