Afet Eğitimi Alan 54 Uzman, Yemin Ederek Göreve Başladı

Bursa Afet Acil Durum İl Müdürlüğü’nde göreve başlayan 54 kişi, bir yıl süren eğitimlerin ardından yemin ederek göreve başladı.


Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, il Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü Yalçın Mumcu ve eğitimlerini tamamlayan personel katıldı.
Burada ataması yapılan memurlara seslenen Vali Harput, yapılan görevin kutsallığına değindi. İnsanların zor durumlarında onlara yardım için çalışacak personelin çok büyük bir görev ifa ettiğini belirten Vali Harput, şöyle konuştu:
“Afetlerde, acil durumlarda insanların canını malını hayatını tehlikeden kurtarmak yada meydana gelecek hasarlarda onlara yardım edeceksiniz. Sizin göreviniz çok kutsal. Bir afete maruz kalmış evladınız, kardeşiniz anneniz beklerken birisi geliyor onu kurtarıyor. Ondan daha büyük bir güzellik olabilir mi. Bir hayat kurtarıyorsunuz. Böylesine kıymetli bir hizmetin ifasını yapacaksınız. Yaptığınız her hizmeti bilin ki ibadet gibi sevap kazanıyorsunuz. Yetimler, öksüzler, yaşlılar, kimsesizler yada gençler, toplumun her kesiminin her türlü sıkıntısına koşuyorsunuz.”
Harput, bu çok zor görevin sonunda alınacak bir duanın bir ömür yeteceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından personel, masanın üzerindeki Türk bayrağının üzerine ellerini basarak yemin etti.