İsbak, Takibb Projesiyle Dubai’de Ödül Kazandı

İsbak, Takibb Projesiyle Dubai’de Ödül Kazandı
İSBAK, 2009 yılında aynı fuarda Cep Trafik Projesi ile yine birincilik ödülü almıştı.


Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin ticari merkezinde 12-14 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlenen fuara katılan İSBAK yetkilileri şirket standında üç gün boyunca hem firma ürünlerini tanıttı hem de potansiyel müşterilerle görüştü. Standda ödül alan TAKİBB projesinin yanısıra Akıllı Ulaşım Sistemleri, Aydınlatma Yönetim Sistemleri ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri teknolojilerinde geliştirilen projeler tanıtıldı.


Organizatör firma tarafından yapılan açıklamada Körfez Trafik Ödülleri ile bölge ülkelerde yol altyapısı ve ulaşım sektöründe en iyilerin seçilip ödüllendirildiği ifade edildi. Seçim aşamasında yedi kategoride 70 aday gösterildi. Ödül törenine birçok ülkeden karayolu, demiryolu, park ve kamu ulaşım yetkilileri katıldı.


BAE başkenti Abu Dabi Belediyesi kırmızı ışık öncesi yanıp sönen ve sürücüleri uyaran sistem ile yol güvenliği kategorisinde ödüllendirildi. Belediye, Selam Caddesi projesi ile çevreye yaptığı katkılarla da ikincilik ödülünü aldı. Ödül verilen diğer kategoriler ise altyapıda yenilikçilik, park, trafik yönetimi ve yol güvenliği için altyapı projesi oldu.


Üç gün süren fuara başta Avrupa’dan olmak üzere 200’ün üzerinde firma katıldı. İki gün süren konferansta ise yol güvenliğinin yanısıra akıllı ulaşım sistemleri tartışıldı.


TAKİBB NEDİR?
Cihan Haber Ajansı’na konuşan İSBAK Pazarlama ve Satış Müdürü Mehmet Ali Türk, İSBAK A.Ş. tarafından ‘Akıllı Şehir, Akıllı Ölçüm’ sloganı ile tasarlanan TAKİBB projesinin araç ağırlığını araçlara herhangi bir mekanik sensor takılmadan hesap edebilen modern bir sistem olduğunu belirtti.

Türk, ‘İSBAK’ın geliştirdiği Tonaj Aşın Kontrol (TAKiBB) sistemiyle artık İstanbul sınırlarında çalışan ağır tonajlı araçların aşırı yüklenmesi denetim altına alınmış olacak. Bu sistemde araçlara takılacak akıllı bir cihaz sayesinde yük taşıyan araçların ağırlıkları bir merkezden izlenebilecek. Böylece hem aşırı yükleme sebebiyle oluşacak trafik kazalarının önüne geçilmiş hem de asfalt yapısının korunmasına katkı sağlanmış olacak.’ dedi.

Pazarlama müdürü ayrıca TAKiBB sisteminin araç ağırlığını hesaplamak için ihtiyaç duyduğu tüm bilgiyi, 2004 model ve üstü araçlarda mevcut olan elektronik kontrol birimlerinden aldığını ve araç ağırlığını ortalama yüzde 95 hassasiyetle tahmin edebildiğini sözlerine ekledi.