Fransa`nın Suç Haritasında Göçmenler İlk Sırada Yer Aldı

Fransa`da Suç ve Cezaları Gözleme Merkezi`nin yaptığı açıklamaya göre, son yıllarda göçmenler arasında suç oranlarında artış görüldü.

Vatandaşların "Fransızlar ve diğerleri" diye iki kısma ayrıldığı araştırma tepkilere sebep oldu.


Fransa 2008 - 2010 yılları arasında işlenen suçlar, "Fransızlar ve göçmenler" diye iki ayrı kategoride açıklandı. İstatistiklere göre, Fransızlar arasında suç oranın azaldı, çifte vatandaşlık taşıyan yabancı uyrukluların suç oranında yüzde 50`ye yakın artış görüldü.


Alain Bauer başkanlığında yapılan araştırmanın koyduğu sonuçlara göre hırsızlık oranlarındaki yükseliş yabancı uyruklu vatandaşlarda yüzde 38,5 oranında artış gösterirken aynı yıllar içinde Fransız vatandaşlarında bu oranda yüzde 0,9 oranında azalma kaydedildi. Yabancı uyruklu vatandaşlarda yüzde 37,9 artışın gözlemlendiği gasp olaylarında ise Fransızlar arasındaki artışın ise yüzde 5,9 olduğu belirtildi.


Bauer, araştırmada ayrımcılık yapıldığı suçlamalarına karşı çıkarak, araştırma sonuçlarının daha net olması için "Fransız, yabancı, kadın, erkek, çocuk" gibi bütün kesimlerin ayrı ayrı incelendiğini belirtti.


LE PEN: YABANCILARA YARDIM KESİLECEK
Fransa’da aşırı sağcı parti Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen de yapılan araştırmaya atıfta bulunarak seçilmeleri halinde yeni yabancı yasasını devreye sokacaklarını belirtti. Yeni anayasa çalışmalarına da hız vereceklerini belirten Le Pen ülkede yaşayan yabancılarla alakalı radikal değişiklerin altına imza atacaklarını söyledi. Aşırı sağcı lider, seçilmeleri halinde devlet yardımlarını sadece Avrupa Birliği vatandaşı olanların alabileceğinin de altını çizdi.


Fransa`da çoğu kuzey Afrika kökenli olmak üzere 6 milyon civarında göçmen kökenli vatandaş yaşıyor.