Bakan Yıldırım Hava Muhalefetine Takıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kastamonu ve ilçelerinde temaslarda bulunmak üzere geldiği Kastamonu`da hava muhalefetine takılarak iniş yapamadığı için programını iptal etti.

Bakan Yıldırım Hava Muhalefetine Takıldı
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş`ın daveti üzerine Kastamonu`ya gelmek için sabah saatlerinde Ankara`dan yola çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak Kastamonu`nun Daday ilçesinde bulunan futbol sahasına iniş yapmak istedi ardından Cide ilçesindeki futbol sahasına inmek istedi. Bakan Yıldırım, hava şartlarının uygunsuz olması nedeniyle ardından tekrar Kastamonu`ya dönüş yaptı. Bakan Yıldırım, burada şehrin üzerinde bir süre uçtuktan sonra Gazi Stadyumuna iniş yapmakistedi. Fakat yine hava şartlarının kötü olmasından dolayı buraya da iniş yapamayan Bakan Yıldırım, programında yer alan İnebolu ilçesine de gitmekten vazgeçerek Kastamonu programını iptal etti.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş aracılığıyla yaptığı açıklamada, hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle iniş yapamadığını ve programını hafta içinde uygun bir güne ertelediğini söyledi.

Bunun üzerine Bakan Binali Yıldırım için İnebolu`nun Evrenye köyünde düzenlenen yemeğe katılmak için yola çıkan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile güzel bir program hazırladıklarını belirterek, program gereği sorunsuz bir şekilde Ankara`dan yola çıkıldığını fakat Cide ilçesine helikopterle inemediğini açıkladı. Daha sonra Kastamonu`ya inmek için geri döndüğünü belirten Vali Bektaş, buraya da inmek için şartları biraz zorladıklarını fakat havamuhalefeti nedeniyle Gazi Stadyumuna da inemediklerini belirtti. Helikopterin yakıt sorunu olması nedeniyle daha da fazla şartları zorlayamadıklarını ifade eden Bektaş, bu nedenle Bakan Yıldırım`ın Ankara`ya geri döndüğünü ve Bakanla telefonda görüşmesinde "Zorlamayalım. Daha geniş bir zamanda gelirim. Belki hafta içi gelirim" dediğini açıkladı. Bektaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Eğer hava şartları uygun olursa hafta içinde olmazsa başka zamanda Bakanımızı Kastamonu`ya getirip, derdimizianlatacağız. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Ayrıca bu ziyaret için ben özellikle iş adamlarımızı geziye davet ettim. İstanbul`daki Kastamonu`daki Cideli, İnebolulu bütün iş adamlarımız ilgi gösterip Kastamonu`ya geldiler. Artık İstanbul`daki Kastamonulu da sorunlarını biliyor. Çıkıp sorunlarıyla ilgileniyor, çözüm için koşturuyor veya destek veriyor. Bu mutluluk verici bir olay. Biz inşallah iptal olan programı yeniden yapacağız." 400 KİLO HAMSİ TÜKETİLDİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın Kastamonu ziyareti kapsamında İnebolu`nun Evrenye köyünde mangalda hamsi balığı yapıldı. Hava muhalefeti nedeniyle programın iptal edilmesinden sonra hamsi balıkları vatandaşlar tarafından kapışıldı. Yaklaşık 20 kasa (400 kilo) hamsi davetlilere ikram edildi. Davete Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş`ın yanı sıra; Kastamonu AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İstanbul AK Parti Milletvekili Haldun Ertürk, Kastamonu İl Jandarma KomutanıAlbay Tevfik Anzerlioğlu, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Evrenyeli İşadamı Hasan Gürsoy, KASİAD Genel Sekreteri Erol Şahin, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Kaynak: İHA