Mobilyakent Projesi İçin Toki İle Protokol İmzalandı

Erciyes Küçük Sanayi Sitesi adıyla kooperatifleştirilen `Mobilya Kent`te` projesi inşaatının TOKİ tarafından yapılması için protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmza törenine, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Savruk, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, KESOB Başkanı Mustafa Alan ve çok sayıda mobilya esnafı katıldı. Mobilya sektörünün sürekli değişen ve gelişen bir sektör olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Türkiye`nin Avrupa`da çok ciddi rakipleri bulunduğunu, ancak proje sayesinde Kayseri`deki mobilya sektörünün pazarda büyük pay alacağına inandığını kaydetti

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, yapılacak sanayi sitesinin Türkiye`ye örnek olacağını ifade etti ve "TOKİ ilk kez bir sanayi sitesini yapacak. Çalışmalara kısa sürede başlanacak olan sanayi sitesi 2,5 yılda tamamlanarak dükkanlar teslim edilecek" dedi. Kayseri Marangozcular Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ise, sektörün gelişmesi, yurt içinde ve yurt dışında pazardan daha fazla pay alabilmesi ve birlik beraberlik içinde hareket ederek büyük bir güç oluşturması için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Çevrim, "Bu amaçla kurmuş olduğumuz Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, mobilya sektörüne yılın 365 günü fuar alanı gibi hizmet verecek ve sektörü bir çatı altında toplayacak alış veriş merkezi yapılması için artık ihale ve inşaat aşamasına gelinmiştir. Arsa ve arazi alımları tamamlanmış plan-projeleri çizilmiş, inşaat ruhsatı alınmış, inşaatında TOKİ tarafından yapılması ve finanse edilmesi için de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın onayı alınarak ihale aşamasına gelinmiştir. Bu projekapsamında kooperatifimize üye olan işyerlerine maliyet bedeli üzerinden kira öder gibi 10 yıl 120 ay taksitle faizsiz, kefilsi TOKİ güvencesi ile ödeyerek sahip olacaklardır. Protokolün imzalanmasının ardından bir kaç ay içerisinde TOKİ tarafından ihale yapılarak inşaatlar başlayacaktır. Arsanın büyük kısmı Büyükşehir Belediyesi`nden ihale ile alınmış, diğer kısmı ise hazineden alınmıştır. Arsaların alınması ve planlanması aşamasında desteklerini esirgemeyen Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Özhaseki ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız`a Kayseri mobilya sektörü adına teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından proje ortaklarından Kayseri Marangozcular Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca işyerlerinin yapımı için protokol imzaladı. 700 işyerinin 2.5 yılda tamamlanması planlanıyor.
Kaynak: İHA