İzmit Belediyesi Kent Estetiğine Önem Veriyor

Kocaeli`nde aralarında üniversite ve belediyelerin temsilcilerinin de yer aldığı Kent Estetik Kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Dr.

İzmit Belediyesi Kent Estetiğine Önem Veriyor
Nevzat Doğan ile bir araya geldi. Görüşmede Kent Estetik Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülay Esin, Tarihi Mekanlar Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel, aynı kuruluştan Murat Atak, kurul üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zeynep Gamze Mert, mimar İmran Türkeş, içmimar Özgür Alan, mimar Ahmet Çoruk ve kurulun İzmit Belediyesi temsilcisi mimar Zuhal Bayram yer aldı.

Kurulun yaptığı çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini söyleyen Başkan Doğan, estetik kavramının kent yaşamına yerleşmesi gerektiğini söyledi. Doğan, şunları kaydetti: “Yıllardır kentimizdeki güzellikleri öne çıkaracak, estetik yapılaşma modelini planlayamadık. Ancak İzmit Belediyesi olarak son yıllarda ortaya koyduğumuz projelerde bu konuyu öncelikli olarak ele almaya başladık. Yeni yapılan projeler dışında yaşamın yoğun olduğu belli bölgelerde ve mekanlarda uygulamalarımız oluyor. Bunları örneklemek gerekirse, ilk estetik çalışmalarını başlattığımız Belediye Çarşı İşhanı, Fethiye Caddesi Dar Sokak, bu sokağın devamındaki Osman Bey Geçidi, Belsa’daki cephe düzenlemeleri ve Acısu Parkı çevresinde yapılacak çalışmalar, cadde ve meydanlarda yapılan aydınlatmalar sayılabilir. Yenimahalle Hülya Sokak için de bir projemiz var. Çağdaş bir kent yaşamı için, estetik değerlerin öne çıkarılması gerektiğini kurumum ve şahsım adına gönülden destekliyoruz.” dedi.
Görüşmeye katılan kurul üyeleri, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Başkan Doğan’ı bilgilendirdi.