Chp Heyeti, Stk’ları Ziyaret Ediyor

CHP Genel Başkan yardımcıları Perihan Sarı, Yakup Akkaya ve Atilla Emek’ten oluşan CHP heyeti, Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan`ı ziyaret etti.

CHP heyeti genel kurul sonrası seçilen yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.
Hak İş Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Hak-İş Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ziyarette Çalışma Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklere ilişkin Hak- İş Genel Başkanı’ Arslan’ın görüşlerini de dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Hükümetin yasal düzenlemeler yaparken çalışma hayatının örgütlü kesimlerinin görüşlerini dikkate alması gerekir." dedi.
Sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engel olarak gördükleri 2821 ve 2822 nolu yasaların mutlaka yeniden ele alınması gerektiğini kaydeden Akkaya, CHP olarak üzerlerine düşen görevi mutlaka yapacaklarını söyledi.

Öte yandan aynı CHP ekibi yaptıkları görüşme çerçevesinde Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk`u da ziyaret etti.
Kamu Sen Genel Merkezinde gerçekleşen ziyarete Kamu Sen Başkan yardımcıları da katıldı. Koncuk, CHP heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, iktidarın memur yasasında yapmayı düşündüğü değişikliklere tepkisini dile getirdi.
CHP heyeti daha sonra Türkiye Emekliler Derneği`ni ziyaret etti. CHP heyetini makam odasında ağırlayan Dernek Başkanı Kazım Ergün, siyasilerin emeklilerin sorunlarına yeteri kadar duyarlı olmadıklarını, CHP`nin ilgisi ve ziyaretinden çok memnun olduklarını söyledi. "Herkes bir gün emekli olacak." diyen Ergün, CHP`nin hükümetin uygulamalarına karşı emeklilerin hakkını savunarak özellikle intibak yasasına ilişkin tavrını sürdürmesi gerektiğini söyledi.
Sendika ve sivil toplum örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da, Türkiye Emekliler Derneği`ne özel bir ilgi gösterdiklerini, söyleyerek, "Sadece seçim döneminde değil, her zaman emeklilerin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta emeklilerin sorunlarını dile getirmekte, intibak yasasının çıkması gerektiğini söylemektedir. CHP olarak bundan böyle de emeklilerimizin yanında olacağız, onları dinleyeceğiz." diye konuştu.