Romen Gönüllü Gençler Yenimahalle`de

Ankara`da Yenimahalle Belediyesi, AB’nin “Biz, Genç Gönüllüleriz” projesi kapsamında 15 Romanyalı genci misafir ediyor.

Romen Gönüllü Gençler Yenimahalle`de
ODTÜ Çocuk Aklım Topluluğu, Genç Tema, DOÇEV Doğa ve Çevre Vakfı ve Yenimahalleli 20 genç ile Romenlerin buluşmasına Batıkent Zihinsel Engelliler Merkezi’nden gençler de eşlik etti.

Ortak çalışmalar ve seminerler gerçekleştiren gönüllü gençler Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı da ziyaret ederek misafirperverliği nedeniyle teşekkür ettiler. Romen gençleri makamında kabul ederek sohbet eden Başkan Yaşar, Atatürk’ün `Yurtta sulh cihanda sulh` sözlerini hatırlatarak, “Gençlerin birbirleri ile kaynaşması, ortak çalışmalar yürütmesi hem gençlerin ufkunu genişletecek hem de dünya barışına katkıda bulunacaktır. Başka ülkeleri, kültürlerini ve geleneklerini öğrenmek, empati kurmak gelecekte barış içinde kardeşçe bir yaşamın temellerinin atılmasını sağlar. Bu nedenle bu tür ortak çalışmaları çok önemsiyor ve destekliyoruz.” dedi.


Romen misafirler ve Yenimahalleli gönüllü gençler, engelli gençler ile birlikte proje kapsamında Taşkın Sokak’ta çöp toplama çalışması yaptılar. Çayyolu’nda bulunan pazarın duvarlarını da birlikte boyayan Romenler, Anıtkabir’i de ziyaret ettiler. Romen misafirler, Birlik Mahallesi’nde bulunan Mühye köyündeki Kedievi’ni, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Atatürk Evi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara Kalesi’ni de gezdi.