Suriye Yönetimi Rabat Toplantılarına Katılmayacak

Şam yönetimi, Fas`ın başkenti Rabat`ta gerçekleştirilecek olan Türkiye`nin de katılacağı Arap Birliği toplantılarına katılmayacağını duyurdu.

Suriye`deki krizin ele alınacağı Türk - Arap İşbirliği Toplantısı ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmama kararı alındığı bildirildi.


Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı yetkilisi resmi haber ajansı SANA`da yer alan açıklamasında, Arap Birliği`nin Suriye`nin üyeliğini askıya alma kararının ardından bir kısım Arap ülkelerinin Arap Birliği`ne güvenirlik ve meşruluğunu yeniden kazandırmak amacıyla girişimlerde bulunduklarını söyledi. Suriyeli kaynak, söz konusu Arap ülkelerin aynı zamanda Suriye`nin Rabat’ta düzenlenecek Arap-Türk İşbirliği toplantısı ve Arap Birliği Bakanlar toplantısına katılmasının büyük önem taşıdığını ifade ettiklerini belirtti.


Kaynak, "Suriye kendisine karşı hazırlanan entrikaları ve bu bağlamda çirkin karar çıkarmak için çabalayan ülkelere yapılan baskıları bilmektedir. Buna rağmen Suriye, kardeş Arap ülkelerinin söz konusu isteklerine ek olarak ortak Arap çalışmasının pekiştirilmesine inancı ve özeni neticesinde Rabat’ta düzenlenecek toplantılara ilk önce katılma kararı almıştı. Fakat, Faslı yetkililerin bize ulaşan resmi açıklamaları sonucunda Suriye olarak, bu toplantılara katılmama kararı aldık." açıklamasında bulundu.