Kimse Yok Mu, Savaştepeli Öğrencilere 10 Bin Kitap Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Savaştepe ilçesinde 420 ortaöğretim öğrencisine, toplam 10 bin adet yardımcı ders, üniversiteye hazırlık ve test kitapları dağıttı.

Maddi imkansızlıklar sebebiyle bu kitaplara ulaşamadıklarını belirten öğrenciler, önemli bir eksiklerini giderdiği için dernek yetkililerine teşekkür etti.

Öğrencilere kitapları, Savaştepe Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen törenle verildi. Törene Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Turgay Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakan Zeybek, Savaştepe Lisesi Müdürü Ramazan Dinçer, dernek yetkilileri, gönüllü aileler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Karakaya, "Devletimiz, elinden gelen bütün imkanları gençliğin daha iyi eğitim alması ve daha iyi imkanlara kavuşması için seferber etmekte. Nitekim ders kitaplarını da ücretsiz dağıtıyor. Bugün Kimse Yok Mu Derneğimiz`in dağıttığı kitaplar, öğrencilerimizin eğitim sürecine katkıda bulunacak. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın dört bir yanında mazlum insanlara el uzatan devlet kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Öğrencilerden Uğur Çiftçi ise yıllardır ihtiyaç duydukları ve çoğu öğrencinin maddi imkansızlıklardan dolayı temin edemediği yardımcı ders kitaplarını sağlayan Kimse Yok Mu Derneği`ne teşekkür etti. Esra Uyar da daha önce kaynak sıkıntısı çektiklerini ancak kitaplar sayesinde bu eksiklerinin giderildiğini kaydetti. Uyar, "Bize yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Arkadaşlarım adına bizlere emeği geçen ve bu konuda yardımcı olan dernek başkanı ve diğer çalışanlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Kimse Yok Mu Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil ise Türkiye`de okuma oranının çok düşük olduğuna dikkat çekerek, "Biz, `Oku` diyen bir dinin mensubuyuz. Biz de kardeşlemize, okumaları için kitaplar getirdik. Bu kitaplar vesilesiyle çalıcaklar ve inşallah yarının büyükleri olacaklar. Ortaöğretim öğrencilerimize, içinde denemeler, konu anlatımlı ders kitapları ve soru kitapçıkları bulunan toplam 10 bin kitap dağıttık. Ayrıca soru bankası ve çalışma kitapları da bulunuyor." dedi. Müdür Dinçer de bu kitaplara çok ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Zor durumdaki öğrencilerimize çok büyük bir katkı oldu. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Derneğinizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz, Allah size kuvvet versin." diye konuştu. Daha sonra Kaymakam Karakaya ve diğer yetkililer, torbalar içinde bulunan kitapları öğrencilere dağıttı.