Başkale`deki Öğretmenler, Deprem Bölgesinde Yardım Dağıttı

Van depreminden sonra bölgeye yardım yağarken, Başkale ilçesinde görev yapan öğretmenler de topladıkları yardımı depremzedelere dağıttı.


Başkale`de görev yapan bazı öğretmenler, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin ardından okulların 14 Kasım’a kadar tatil edilmesine rağmen görev yerlerini terk etmedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve okul müdürlerinin tatile çıkarken, bazı öğretmenler, telefonla ulaştıkları meslektaşlarından depremzedeler için 14 bin lira yardım topladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, Şube Müdürü Özgür Yolal, Fatih İlköğretim Müdürü Ünal Duyan ve Vali Özdemir Hanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ulaş Kaynar, toplanan parayla ilçe esnafının da katkılarıyla ekmek, gıda, temizlik malzemesi ve giyim malzemesi aldı.

Daha sonra alınan malzemeler bir okula götürülerek burada her ile için paket haline getirildi. Hazırlanan paketler okul müdürleri tarafından Erciş, Çelebibağı ve köylerinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Yardımları alan aileler Başkaleli öğretmenlere teşekkür ederek, yardım dağıtan öğretmenlerin kendilerine büyük moral verdiğini belirtti.
Erciş’te yardım malzemeleri dağıtan öğretmenler adına bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, “Öncelikle bu depremde hayatını kaybeden herkese Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Başkale’de görev yapan öğretmenler olarak böylesi bir duruma sessiz kalamazdık. Gönül isterdi daha büyük bir yardım verelim. Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bundan sonra da yardım ve desteklerimiz olacak. Ben de şahsım adına bu organizasyonda bize destek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim." dedi.
Okul müdürleri yardım malzemelerini dağıttıktan sonra Erciş’ten ayrıldı.