Nilüfer Kadın Korosu Sezonu Açıyor

Bursa Merkez Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu yeni dönem çalışmalarına başladı.

Nilüfer Kadın Korosu Sezonu Açıyor

Çalışmaların açılış günü için düzenlenen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Vali Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz’ın eşi Hacer Yılmaz da katıldı.

2005 yılının Mart ayında Nilüfer Yerel Gündem 21 bünyesinde “İkinci Bahar Kadın Korosu” adı altında kurulan, Şef Aysel Gürel yönetimindeki topluluk, Türkiye’de ilk belediye kadın korosu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Yaşları 30 ile 74 arasında değişen tam 90 kadının yer aldığı koro, bugüne kadar adından en çok da düzenlediği yardım kampanyaları ile söz ettirdi.

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun organize ettiği, Konak Kültürevi’nde düzenlenen buluşmaya, Bursa’daki kadın derneklerinin başkanları da katıldı. Buluşmada mini bir konser veren koro üyelerine konuklar da eşlik etti. Koro Şefi Aysel Gürel, müzik eğitimi almamış kadınların koro sayesinde sosyal bir faaliyet ile güven kazanmalarına yardımcı olmak istediklerini söyledi. Gürel, "Öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlayarak, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen konserlerle, sadece Bursa’ya değil, Bursa dışına da örnek teşkil etmek için yola çıkmıştık. Bunda da başarılı olduğumuz düşünüyorum." dedi.

Başkan Mustafa Bozbey ise Nilüfer Kadın Korusu’nun 2005 yılında başlayan çalışmalarının bugün her kesimde beğenilecek düzeye ulaştığını vurgulayarak, koroya destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Koro üyelerinin Başkan Bozbey için hazırlattıkları plaketi Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput takdim ederken, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Şafak Pala da Koro Şefi Aysel Gürel’e teşekkür plaketi sundu. Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Şafak Pala ve Kültür-Sanat Büro Sorumlusu Şebnem Nural’a çalışmalarına gösterdikleri katkıdan dolayı çiçek verirken, bu özel buluşma için hazırlanan pasta ise alkışlar eşliğinde kesildi.