Akaryakıt Bayilerinin Sorunları Görüşüldü

Gaziantep genelinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarının yetkilileri Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’da bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

Akaryakıt Bayilerinin Sorunları Görüşüldü

Toplantıya GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanayi Ticaret İl Müdürü Ali Kazcı, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Durdu Yetkinşekerci, Benzin İstasyonları Meslek Komitesi ve Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Mustafa Koçer ve akaryakıt bayilerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, oda olarak bugüne kadar yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Aslan, Akaryakıtçılar Derneği, valilik ve emniyetle işbirliği içinde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü, kaçak akaryakıtın önlenmesi noktasında önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.
GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise sektördeki örgütlenmenin gerekliliğine dikkat çekerek sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesinin şart olduğunu vurguladı.
GTO Benzin İstasyonları Meslek Komitesi ve Akaryakıtçılar Derneği Başkanı Mustafa Koçer, akaryakıt sektöründe yaşanan son gelişmelerle kaçak akaryakıtla mücadele, promosyon konusunda bilgi verdi.

Toplantıda kaçak akaryakıtla mücadele, sektördeki rekabet, kar marjları, kaçak akaryakıtta değişen boyut, 2006 yılında istasyonlarda uygulamaya konulan yazar kasa sıkıntısı, TÜPRAŞ çıkış fiyatlarının yayınlanması gibi sorunlarla ilgili de görüş alış verişinde bulunuldu.