Hollanda Basını Van`daki Depreme Geniş Yer Verdi

Van`daki şiddetli deprem, Hollanda basınında geniş yer aldı.

Deprem, Hollanda`da yayınlanan De Telegraaf, De Volkskrant, NRC ve AD gazetelerinin internet sitelerinde birinci haber olarak verildi.

Hollanda basını Van’daki depremi `Türk-İran sınırında deprem` başlığı ile okuyucularına duyurdu. Haberlerde Türkiye`nin Kandilli Rasathanesi`ne göre depremin şiddetinin tahminen 7,2 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Hollanda basınında depremde 80 binanın yıkıldığı ve 50’den fazla kişinin cesedine ulaşıldığı bilgilerine yer verildi.

Haberlerde Türkiye’ye dünyanın birçok ülkesinden yardım talebinde bulunulduğu, özellikle İsrail`in deprem bölgesine yardımda bulunmak istediğini ancak Ankara’nın bu yardıma bir cevap vermediğini yazdı.

Haberlerde ayrıca Türkiye’de küçük depremlerin neredeyse her gün meydana geldiğine yer verildi. Türkiye`nin büyük fay hattı üzerinde yer aldığı, 1999 yılında meydana gelen Marmara depremi hatırlatılarak, iki büyük depremde ülkenin sanayi bölgesinin olduğu kuzeybatısında 20.000`den fazla kişinin öldüğü anlatıldı. Mayıs ayında Kütahya`nın Simav ilçesinde meydana gelen depremle ilgili bilgiler de okuyuculara duyuruldu.