İstanbul, Şehitlerini Gözyaşlarıyla Uğurladı (2)

Hakkari`nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Asteğmen Bilal Özcan ve Er Eyüp Çolakoğlu, son yolculuğuna göz yaşlarıyla uğurlandı.

İstanbul, Şehitlerini Gözyaşlarıyla Uğurladı (2)

Hakkari Çukurca’daki 24 askerin şehit düştüğü terör saldırısında hayatını kaybeden Piyade Asteğmen Bilal Özcan (27) ve Er Eyüp Çolakoğlu (20) törenle son yolculuğuna uğurlandı. Piyade Asteğmen Bilal Özcan (27) ve Er Eyüp Çolakoğlu`nun (20) cenazeleri Ataköy 5. Kısım Camii`ne getirildi. Cenaze namazına; şehitlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çok sayıda milletvekili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit askerlerin aileleri cami öncesi kendilerine ayrılan yerde taziyeleri kabul etti. Tören öncesi şehit Eyüp Çolakoğlu’nun annesi Türkan Ergin, Şehit Asteğmen Bilal Özcan’ın eşinin Fatma Betül Özcan’ın yanına gelerek taziyelerini iletti. İki şehit yakını birbirlerine sarılarak teselli verdi. Şehit yakınları teröre kurban verdikleri evlatlarının fotoğraflarını öperek teselli buldu.
Helallik için götürüldükleri baba evlerinden Ataköy Camii’ne getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri arkadaşlarının omuzlarında musalla taşına koyuldu. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından helallik alındı ve dua edildi. İki şehidin cenazeleri daha sonra top arabasına konuldu. Türk bayrağına sarılı tabutların top aracında götürülmesi sırasında şehit ailelerinin metanetlerini korudukları gözlendi. Saygı geçişinin ardından şehitlerin naaşları cenaze araçlarına aktarıldı.

Cami avlusuna giremeyen çok sayıda vatandaş da, merasimi yol kenarlarından takip etti. Ellerine aldıkları Türk bayrakları ile şehit askerleri son yolculuklarını uğurlayan vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attı. Bazı vatandaşların şehitlerin al kırmızı bayrağa sarılı tabutlarını gördüklerinde göz yaşlarını tutamadı.
Şehitler toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne götürülürken, bir grup vatandaş ise sloganlar atarak caddede yürüyüş yaptı. Çevik kuvvet ekiplerinin eşlik ettiği grup, sahil yolu boyunca bir süre ilerledi. Sloganlar atan gruba yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi. Grup bir süre sonra olaysız dağıldı.