Binlerce Kayserili Gençten, "yıkılmayacağız" Mesajı

Sakarya Savaşı`na giderek şehit düşen Kayseri Lisesi öğrencileri gibi her zaman hazır oldukları mesajını veren Kayserili gençler, şehitlikte gözyaşlarına hakim olamadı.

Binlerce Kayserili Gençten, 'yıkılmayacağız' Mesajı
Hakkari`de düzenlenen hain saldırıyla bölücü terör örgütünü protesto eden Kayserililerin tepkisi sürüyor. Şehit haberinin ardından bir dolup bir boşalan Cumhuriyet Meydanı`nda, bu kez öğrenciler saldırıyı protesto ederek teröre nefret kustu

Okul üniformaları ve ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanan gençler önce, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Apo`nun itleri, yıldıramaz bizleri" şeklinde sloganlar atarak terörü kınadı. Yapılan terörist saldırıda şehit düşen askerlerin isimleri tek tek okunurken protestocular hep bir ağızdan, "Burada" diye bağırdı.

Sloğanlar atarak Kartal Şehitliğine gelen gençler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı`nı okudu.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Ali İhsan Öztürk, burada yaptığı açıklamada, terör örgütünün hedeflerine ulaşamayacaklarını söyleyerek şehit düşen askerlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Öztürk`ün, Türk gencinin, Sakarya Savaşı`na giderek şehit düşen ve o yıl mezun veremeyen Kayseri Lisesi öğrencileri gibi şimdi de göreve hazır olduğunu söylemesinin ardından gençler, "Hepimiz askeriz, PKK`ya yeteriz" sloganları attı.

Şehitlerin mezar taşlarına Türk bayrağı asan gençler, dualar okudu. Gözyaşlarına hakim olamayan bazı genç kızlar, arkadaşları tarafından, "Hiçbir zaman ağlamayın, bizim başımız her zaman dik olmalı. Onları sevindirmemeliyiz" diye telkin edildi.

Kentin dört bir yanında gençlerin protestoları sürüyor.
Kaynak: İHA