Bodrum Film Festivali Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayan film festivali coşkulu bir kortej geçidi ile start aldı.

Bodrum Film Festivali Başladı
Bir hafta sürecek olan festival kapsamında izleyiciler filmleri yönetmeni ile izleme fırsatı bulacaklar. Bodrum Belediyesi ve Cinemarine sinemaları tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde ünlü yönetmen Serdar Akar, Yüksel Aksu, eski mankenlerden Merve İldeniz, sinema sanatçısı Deniz Erkanat ve Gülnihal Demir`in de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, 15 araçlık konvoyla Bodrum Cinemarine Sinemaları`na kadar geldi. Burada düzenlenen açılış kokteyline Türk Sineması`nın ünlü isimlerinden Hale Soygazi, Deniz Türkali, Yönetmen Serdar Akar, Yüksel Aksu, eski manken Merve İldeniz, sinema sanatçısı Deniz Erkanat ve Gülnihal Demir hayranlarıyla buluştu.

Ünlü yönetmen Serdar Akar ve Yüksel aksu gazetecilere yaptıkları açıklamada “Bu festivalin Bodrum’da yapılmasından dolayı çok memnunuz ve bu festivalin iyi bir prova olacağını düşünüyoruz ve biran önce bir dünya sinema festivali yapmasını temenni ediyoruz” dedi.

Ardından kısa bir açıklama yapan Serdar Akar ise “Bu bir başlangıç olsun ve devam etsin mühim olan sinema adına bir şeyler yapıp onu devam ettirmektir” dedi Kortej geçişi ve kokteylin ardından sinema salonuna geçen Serdar Akar ve Yüksel Aksu hayranlarıyla söyleşi yaptı. Oldukça keyifli geçen söyleşinin ardından Behzat Ç. nin sinema film fragmanı ilk kez izleyici ile buluştu. Ardından akşam saatlerinde Bodrum Kalesinde buluşan sinemaseverler yönetmen Yüksel Aksu’nun Sarı Keçililer adlı filmini yönetmeni ile beraber izlediler.

Bu arada film öncesi sahne alan rock grubu sahnedeyken, davul ve zurna sahneye çıkarak ayrı ritimlerde aynı sahnede şov yaptılar. Doğu-Batı sentezinin aynı anda olması oldukça ilginç görüntülere sahne oldu. Sahneye çıkan Yüksel Aksu bunun yeni filminde yer alan bir sahne olduğunu söyledi.
Kaynak: İHA