Döşemealtı 8. Nar Festivali Kutlandı

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 8`incisi düzenlenen Nar Festivali Çığlık Stadyumu’nda gerçekleştirildi.


Çiftçinin hasat bayramı olarak kutlanan festival kapsamında Oğuz Yılmaz ve Nadide Sultan konser verdi. En iyi nar üreticilerinin de seçildiği gecede ilk üçe girenler altın ve gübre ile ödüllendirildi. En iyi nar üreticisi seçilen Ali Kayalı, ödülünü Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül’den, ikinci Kadir Özgün Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse’den, üçüncü Mahmut Kara ise ödülünü Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den aldı.
Döşemealtı’nın ürettiği nar ile ülke ve ilçe ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Nurettin Tursun, “Çiftçimiz 1 yıl boyunca alın teri dökerek bin bir zorlukla en iyi narı üretmektedir. İşte bugün yorgunluğu atıp, hasat bayramını kutlama günüdür. Tüm çiftçilerimize bereket ve bol kazanç diliyorum.” dedi.

Festivalde konuşan Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise hızla gelişen ve değişen ilçenin nar ile adından söz ettirdiğini dile getirdi. Döşemealtı’nın çok kısa süre içerisinde dünya şehri Antalya’nın örnek bir ilçesi olacağını belirten Baygül, “Bundan hiç bir kimsenin şüphesi olmasın. Belediyemiz ve kaymakamlığımız omuz omuza çalışmalarını sürdürerek hayalimizdeki Döşemealtı’nı adım adım oluşturmaktayız.” diye konuştu.
Döşemealtı Nar Festivali’ne Kaymakam Mehmet Baygül, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar, belediye meclis üyelerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan 8`inci Döşemealtı Nar Festivali, davetlilere nar suyu ikramı, havai fişek gösterisi, altın nar ödülleri ile son buldu.