Uyuşturucu kaçırmak için denizaltı inşa edildi

Kolombiya'da narkotik suçlarla mücadele ekipleri kokain kaçakçılığında kullanılmak üzere inşa edilmiş bir denizaltı ele geçirdi.

Uyuşturucu kaçırmak için denizaltı inşa edildi
Son üç gün içinde ikinci kez byu tür bir denizaltı bulunuyor.

Denizaltının Kolombiya'daki en büyük sol kanat örgüt olan Farc'a ait olduğu açıklandı.

Örgütün, finansmanını büyük ölçüde uyuşturucu ticaretinden sağladığı düşünülüyor.

Polis, iki milyon dolar değerindeki denizaltının, suyun beş metre altında, on güne kadar süreyle kalabileceğini söylüyor.

Denizaltının beş kişilik mürettebatla Kolombiya'dan Orta Amerika'ya hiç fark edilmeden gidip dönebileceği düşünülüyor.

Denizaltı, ülkenin batısındaki Choco eyaletinde ormanlık alanda bir tahta kulübede, ihbar sonucu bulundu.

Yetkililer, Pasifik Okyanusu kıyısındaki sık ormanların bulunduğu araziye helikopterle gidebildi.
İleri teknoloji

Narkotikle Mücadele Dairesi'nin başında bulunan Carlos Enrique Rodriguez Gonzalez BBC'ye yaptığı açıklamada buldukları denizaltının tahmin ettiklerinden çok daha gelişmiş olduğunu söyledi.

Gonzalez, denizaltıyı inşa etmenin o kadar masraflı olmadığını, ancak aracın değerinin, içindeki gelişmiş iletişim ve gemicilik aygıtlarıyla radarlar sayesinde iki milyon dolara ulaştığını anlattı.

3,4 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğindeki denizaltının üzerinde Perla Negra (Siyah İnci) adının yazılı olduğu belirtiliyor.

Kolombiya polisi Cumartesi günü de, yarı yarıya suyun altında da gidebilen ve on tona kadar kokain taşıyabilen başka bir araç ele geçirmişti.

Ancak Choco'da ele geçirilen denizaltının fazla büyük olmadığı, en fazla dört ton uyuşturucu taşıyabileceği belirtiliyor.