Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi - 12 Ekim 2011

Kampanyaya katılan eczacılar, rekor bir katılımla bölgede yaşayan ihtiyaç sahibi insanlar için yardım ellerini uzattılar. Toplanan ilaç yardımı Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak tarafından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a, bölgeye ulaştırılmak üzere teslim edilecek. (10.00)
- Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde (Mali Suçlar Büro Amirliği) basın açıklaması yapılacak. (10.30)
- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği (ESAM) heyetini makamında kabul edecek. (12.00)
- Gazi Üniversitesi, ‘2011-2012 Akademik Yılı’nı düzenleyeceği törenle açıyor. (10.00)
- Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği Bilişim 2011 Etkinliği ve 28. Ulusal Bilişim Kurultayı yapılacak. (10.00)
- KESK, 4688 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklikler ile Grevli ve Toplu Sözleşmeli hakkı birlikte yasada yer alması için eylem yapacak. (18.30)

İSTANBUL
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Avrupa Komisyonu tarafından açıklanacak ‘2011 Türkiye İlerleme Raporu’nu düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirecek. (15.00)

YURT
- Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nce (TÇMB) iki yılda bir düzenlenen teknik seminerlerin 11'incisi, bu yıl 11-14 Ekim 2011 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirilecek. Türk çimento sektörünün 100'üncü yılında uluslararası düzeyde düzenlenecek seminere çeşitli ülkelerden 350 yerli ve yabancı şirket temsilcisi de katılacak. (09.30)
- AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Memur-Sen'i ziyaret edecek. (10.00)
- EDP İzmir İl Örgütü, darbecilerin yargılanması için Adliye binası önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)
- İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın akrabaları adaya ziyarete gidecek. (08.00)
- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te 'Bölgesel ve Kırsal Kadın Çalıştayı'na katılacak. Bakan Şahin, programın ardından Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 'İnsan Hakları Beyannamesi Yolu Açılışı'na katılacak. Şahinbey İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Kongresi'ne geçecek olan Şahin, Anne Şefkat Evi'nin açılışını da gerçekleştirecek. Şahin, son olarak da Şahinbey Belediyesi Evlilik Okulu'nun sertifika törenine katılacak. (09.30-17.00)

DÜNYA
- Rusya'nın doğu bölgelerine güçlü kar yağışı hayatını etkilemeye başladı. Hafta sonunda Moskova'da kar yağışı beklendiğini kaydeden uzmanlar bu yıl kışın soğuk geçeceği uyarısı yapıyor.
- Rusya’nın Çelyabinks kentinde Tacik aile ile Rus ailenin kızları Anna ve İrina doğumevinde karıştıkları 12 yıl aradan sonra ortaya çıktı.

- Rusya Başbaanı Vladimir Putin'in Çin temasları devam ediyor.


SPOR
- Bursaspor kaptanı Ömer Erdoğan ve başarılı orta saha oyuncusu Adem Koçak ile ‘Beşinci Şampiyon Bursaspor’ kitabının yazarı Uludağ Üniversitesi İİBF öğretim üyesi Memet Zincirkıran imza gününe katılacak. (14.00)
- Bursaspor Galatasaray maçı hazırlıklarını Teknik direktör Ertuğrul sağlam nezaretinde Özlüce Tesisleri’nde sürdürecek. (17.00)
- 27. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Kadir Has Kongre Merkezi'nde karşı karşıya geliyor. (18.30)