Hasan Celal Güzel: Demirel siyasetin münafığıdır

Eski bakan, gazeteci-yazar Hasan Celal Güzel, canlı yayında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i yerden yere vurdu.

Hasan Celal Güzel: Demirel siyasetin münafığıdır
Süleyman Demirel hakkında söyledikleri ile hem güldüren, hem de düşündüren Hasan Celal Güzel'e destek Takvim yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan geldi.

Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek'in moderesiyle ekrana gelen "Dinamit" bu hafta Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını yeniden masaya yatırdı. Ortaya çıkan yeni görüntülerin değerlendirildiği programda BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Avukat Selami Ekici, Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasının hukuki sürecine ilişkin bilgilerde verdi.

Hasan Celal Güzel: Demirel siyasetin münafığıdır

Konu dönüp dolaşıp Süleyman Demirel'e gelince programın diğer konuğu Hadan Celal Güzel açtı ağzını yumdu gözünü. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i sert sözlerle eleştiren Güzel, Demirel için "minafık, üçkağıtçı" gibi sert ifadeler kullandı.

TÜRK SİYASETİNE BÖYLE MÜNAFIK GELMEDİ
" Demirel siyasetin münafığıdır" diyen Hasan Celal Güzel şöyle dedi:
Dünya ve Türk siyasetine böylesi gelmemiştir. Daha kundaklar böylesini sarmamıştır. Kendisi üçkağıtçı siyasetin duayenidir. Demogoji siyasetinin, münafık siyasetin duayenidir. Daha sayayım mı?

ONUN İÇİN ÜZÜLÜYORUM
Demirel bize senelerce suret-i haktan göründü, demokrat olduğunu zannedip peşinden gittik, evine gittik diye görevimiz bile alındı. Ama daha sonra adam suret-i haktan görünüyormuş meğer. Ve senelerce şapkayı alıp gitti, sonunda darbeci şapkası aldı taktı kafasına Süleyman Çavuş oldu. Mesut Onbaşı ile birlikte Türkiye'yi yönetmeye kalktı. Onun için üzülüyorum ben aslında.

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ
Takke düştü kel göründü. Senelerce bu millete elinde Kur-an, gönlünde iman, geliyor Muhteşem Süleyman diye tanıtılan kişinin 80'ininden sonra başörtülü kızları Arabistan'a göndermeye kalktığını bilmiyor muyuz yani?


BAŞBUĞ'U Tİ'YE ALDI
"İlker Başbuğ, Yazıcıoğlu'nun cenazesine katıldı mı? Eğer katıldıysa bu olağan bir şey midir?" sorusuna Hasan Celal Güzel, eski Genelkurmay Başkanını kızdıracak sözlerle cevap verdi. İlker Başbuğ'u ti'ye alan Güzel "Herhalde hallettik işini de, üstüne namazını kılıyoruz demek manasına gelmiyor. Onu demek istemiyor herhalde." diye cevap verdi.

BİR DE ÇIKMIŞ TV'DE TERÖR DERSİ VERİYOR
Muhsin Yazıcıoğlu davasında zamanın Genelkurmay Başkanı olarak İlker Başbuğ'un bilgisine başvurulması gerektiğini kaydeden Güzel "Işık Koşaner'in gelip Abdullah Gül'e bu nerden çıktı, üzüldük falan demesini ben normal bir tepki olarak görüyorum ama, işin enteresan tarafı olan Genelkurmay Başkanı olan zat (İlker Başbuğ) meydanda yok. Bir çok konuda meydan da yok. Dün çıkmış televizyonda terör dersleri veriyor. Ve merhumun cenazesinde de bulunuyor. Onun için acaba aklıma geldi, yoksa bir vicdan meselesi olarak mı bunu yaptı bilemiyorum. Tabii biz buna latife diyelim ama Muhsin Yazıcıoğlu suikastıyla ilgili zamanın Genelkurmay Başkanı olarak bir şeyler sormak lazım. " dedi.

BEYAZ GAZETE

.