Osmaniye şehirlerarası otobüs terminali açıldı

Osmaniye'de yapımı 2008 yılında tamamlanan fakat bazı hukuki sebeplerle açılamayan şehirlerarası otobüs terminali hizmete girdi.

Terminalin açılış k

Osmaniye'de yapımı 2008 yılında tamamlanan fakat bazı hukuki sebeplerle açılamayan şehirlerarası otobüs terminali hizmete girdi.

Terminalin açılış kurdelesi Vali Celalettin Cerrah, milletvekilleri Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer, Mehmet Kastal ve Hakan Coşkun ile Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından kesildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı ile belediyenin halk oyunları ekibi birer gösteri yaptı.

Törende konuşan Vali Celalettin Cerrah "Osmaniye'nin otogarı şehrimize hiç yakışmıyordu. Burada yapılmış ama açılamayan bir otogar vardı. Devamlı olarak şehrimize gelip giden insanlar ve halkımız buranın açılması için isteklerini dile getiriyorlardı. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz ile birlikte bir araya gelerek bugün bu modern otogarın açılışını yapıyoruz. Bu yapı ilimizin yüz akıdır. Bizler Osmaniye'nin yöneticileri olarak hep birlikte el birliği ile çalışıyoruz. Osmaniye'yi çok daha güzel hizmetler bekliyor. Yeni otogarımız hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise "Şehrimize gelenler ilk olarak bu tesisin yapısına, yani sunulan hizmete bakarak intiba edinecekler. Eski otogarın köhne görüntüsü yerine kendilerini modern bir tesis karşılayacak. Yeni otogarın hizmete girmesinin, Osmaniye'nin şehirlerarası ulaşımda yüksek standartları yakalamasının yanı sıra şehrimizin imajına da büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Yeni otogarın açılması şehir içi trafiğin de oldukça rahatlamasını sağlayacaktır." diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra terminalin açılışı gerçekleştirildi.