Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru görevine başladı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nden Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Naci Kuru, görevine başladı.

Dün akşam kente gelen Kuru, bu sabah Hanefi Av

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nden Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Naci Kuru, görevine başladı.

Dün akşam kente gelen Kuru, bu sabah Hanefi Avcı'nın tutuklanmasının ardından uzun süredir yerine vekalet eden Abdülkadir Kutlu'dan görevi devralarak işbaşı yaptı. Kuru için, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki İl Emniyet Müdürlüğü'nde karşılama töreni düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü önünde otomobilinde inen Kuru, Hanefi Avcı'nın tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından yerine vekalet eden bakan Abdülkadir Kutlu tarafından, müdüriyetin ana girişi kapısında karşılandı.

Kuru, ardından kendisini müdüriyet bahçesinde bekleyen tören mangasını selamladı, akabinde çalışma arkadaşlarıyla tek tek tokalaştı. Kuru, makam odasına geçerek burada gazetecilerle tanıştı. Naci Kuru, yaptığı açıklamada, Eskişehir'de bireysel özgürlükleri kısıtlamadan, hukuk çerçevesinde güvenlik çıtasını yükselteceklerini söyledi. Eskişehir'e yabancı biri olmadığını ve 20 yıl önce burada daha küçük bir rütbe ile çalıştığını anlatan Kuru, "Daha küçük rütbe ile Eskişehir'den ayrılarak şark görevine gittim. Nasipte tekrar Eskişehir'i görmek varmış. Döndük, geldik. İnşallah vatandaşımızın huzuru için gerekli çalışmaları yapacağız. Herkesi huzur ve asayiş içerisinde yaşatacağız. " diye konuştu.

Eskişehir'in Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğuna vurgu yapan Kuru şöyle dedi: "Eskişehir'de ciddi bir öğrenci potansiyeli var. Genç nüfus var. Bu nedenle özellikle onların, halkımızın güvenliği için gereken çalışmaları yapacağız. Bunları yaparken vatandaşımız ile iç içe olacağız. Onların taleplerini alacağız. Onların talepleri doğrultusunda tabii ki bireysel özgürlükleri kısıtlamadan, hukuk çerçevesinde güvenlik çıtasını yükseltmek için çalışacağız."

İlin emniyet ve asayişi ile ilgili bir şeyler söylemenin henüz erken olduğuna dikkat çeken Kuru,"Arkadaşlarımla görüşeceğim, Alınması gerek tedbirler çalışmalar varsa onları değerlendirerek önümüzdeki günlerde neler yapılacağını planlayacağız. Daha önce benim çalıştığım İzmir ve Bursa illerinde yaptığım şeyler var. Bunlar daha çok sokaktaki polisiye hizmetlere dönük çalışmalardır. Genel emniyet ve asayiş ile ilgili çalışmalardır. Önceliğimiz vatandaşımızın 24 saat bu kentte kendisini güvende hissetmesidir." ifadesini kullandı.