Bilge köyü katliamı sanığı cezaevinde intihar etti

Mardin'in Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesi olayına adı karışan sanıklardan Süleyman Çelebi'nin, Çorum Cezaevi'nde intihar ettiği belirtildi.

Maz

Mardin'in Bilge köyünde 44 kişinin öldürülmesi olayına adı karışan sanıklardan Süleyman Çelebi'nin, Çorum Cezaevi'nde intihar ettiği belirtildi.

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde, geçen yıl Sevgi Çelebi ve Habip Arı'nın nişan töreninin yapıldığı düğün evini basarak 7'si çocuk 44 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan 9 kişiden biri olan ve Çorum Cezaevi'nde Süleyman Çelebi'nin intihar ettiği iddia edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi ise Süleyman Çelebi'nin intihar etmediğini, konuşacağı için infaz edildiğini iddia etti. Süleyman Çelebi'nin yaşanan katliamın ardından pişmanlık duyduğunu her şeyi açıklamak istediğini ancak cezaevinde yatan diğer sanıkların tehdidi yüzünden konuşamadığını belirten muhtarı Abdurrahman Çelebi, Süleyman Çelebi'nin intihar ettiğini kendi avukatları doğruladı. Biz kendisinin intihar ettiğine inanmıyoruz. Konuşacağı için diğer sanıklar onu infaz etmiştir. Bu olayın araştırılması gerekir. İntihar mı etti? Yoksa onu infaz mı ettiler? Bu konunun araştırılması gerekir." dedi

Bilge köyü katliamında sanıklardan Mehmet Şirin Çelebi (14)'ye 15 yıl hapis, Ahmet Çelebi'ye 15 yıl hapis, Mehmet Çelebi, Abdulhakim Çelebi, Mehmet Emin Çelebi, Mehmet Sait Çelebi, Ömer Çelebi, Süleyman Çelebi'ye 44 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Havaya ateş açtığı gerekçesiyle 6 ay hapis cezası verilen sanık Mustafa Çelebi'nin cezası ise ertelenmişti. Bilge Köyü katliamı nedeniyle yargılanan sanık Mehmet Ali Çelebi, Abdülkadir Çelebi, Ali Çelebi ve Ahmet Çelebi (15) ise beraat etmişti.