Demirtaş: Bilişim vadisi için hazırız

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, Türkiye'yi Avrasya'nın ileri teknoloji merkezi haline getirecek bilişim vadilerinin Kocaeli, Ankara ve İzmir'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, Türkiye'yi Avrasya'nın ileri teknoloji merkezi haline getirecek bilişim vadilerinin Kocaeli, Ankara ve İzmir'de kurulacağını açıklaması, İzmir'de memnuniyetle karşılandı.

Konuyu değerlendiren İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni yılın başında İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Borsası ve katılacak diğer kurumlarla kurumlarla tarım ihtisasını da kapsayan bilişim vadisinin kuruluşunu yapacaklarını söyledi. İzmir'in Türkiye'nin 3 ana bilişim üssünden biri olmaya hazır olduğunu kaydeden Demirtaş, bir bilişim vadisi kurulmasının kentin sahip olduğu potansiyel enerjinin harekete geçirilmesinde önemli bir adım olacağını vurguladı. Bilişim Vadisi ile İzmir'in bir bilgi kenti haline geleceğini vurgulayan Demirtaş, "Bilişim öne çıkacak ve İzmir bilgi kenti olacak. Avrupa kentlerinin yaptığı hatayı yapmayacağız. Çevreye duyarlı sanayileri terketmeden çok kimlikli yapıda ilerleyerek dünyanın ilk 100 kentinden biri olacağız" dedi.

İzmir'in tercih edilmesinde; yüzyıllardır ticaretin beşiği olması, güçlü sanayisi ve yetişmiş işgücünün önemli rol oynadığını söyleyen Demirtaş, dünyada özellikle ABD, Japonya, İsrail ve İrlanda gibi yazılım ve bilişim sektöründe söz sahibi olan ülkelerde bilişim vadileri sayesinde bu başarıları yakaladıklarına dikkat çekti. Demirtaş, "Rekabet gücü yaratmanın, korumanın ve gelistirmenin, is süreçleri ve is profillerindeki ilerlemenin yaratılmasında teknolojinin etkisi çok önemli. Bu nedenle; teknoloji seçimi, teknolojiyi kullanma becerisi ve teknoloji yaratılması için var gücümüzle çalışmalıyız. Kendi teknolojimizi üretmekten başka çaremiz yok." sözlerini kaydetti.

İzmir'de kurulacak bilişim vadisinin gıda ve tarım ihtisasını da kapsayacağına dikkat çeken Demirtaş, dünyanın gelecekte en önemli sorununun beslenme olacağına dikkat çekti. Sağlıklı beslenmenin önemli olduğunu kaydeden Demirtaş, Türkiye'nin bu konuda dünyada öne çıkacağını aktardı. Gıda teknolojileri ve tarımın stratejik öneminin giderek arttığını hatırlatan Demirtaş, şunları dile getirdi: "Tarımın ekonomik gelişmeye katkısını arttırmak, sektörde en uygun teknolojileri kullanılarak üretimin mümkün olan en üst düzeyde ama aynı zamanda sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesiyle mümkün olabilir. Bu nedenle hem bölgemiz hem de ülkemiz için, gıda ve tarım teknolojileri öncelikle önem vermemiz gereken konular arasında yer alıyor."