Siz ancak tanklara selam verirsiniz

Başbakan Erdoğan dün Şanlıurfa'da yaklaşık 25 bin kişiye seslenirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tankl...

Başbakan Erdoğan dün Şanlıurfa'da yaklaşık 25 bin kişiye seslenirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tankların önünde dururum" sözlerini eleştirdi. Başbakan Erdoğan Urfa konuşmasında şu mesajları verdi:

TASARIMCI OL: Siz de gördünüz CHP ilçe başkanı bilbordlara ne asmış. Benim böşürtülü kardeşimi rahibe gibi giyinmeye 'evet' diye vermiş. Bir taraftan başörtü meselesini ben hallederim diyeceksin öbür taraftan benim başörtülü kardeşimi rahibeye benzeteceksin. Bu CHP'nin cemaziyelevveli de böyle. Biz Meclis'te eğitim inanç özgürlüğü için MHP ile el ele verdik. 411 oyla Meclis'ten anayasa değişikliği geçti. Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? CHP götürdü. Şimdi çıkmış bunu ben hallederim diyor. Utan utan. Dürüst ol. Senin geçmişinde bu belge var. Samimi isen dürüst isen bu günden tezi yok. Hemen pazartesi günü Meclis başkanlığına gel birlikte verelim önergeyi."

MENDERES'İN İDAMI: 27 Mayıs'a bunlar çanak tuttular. Adnan Menderes'in idamına bunlar çanak tuttular. Ama 12 Eylül'le hesaplaşamadılar. 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da neredeydin? Bu anayasa değişikliği önünde tank olanlar hiçbir tankın önünde duramazlar. Siz olsa olsa ancak bunlara selam durursunuz

SANDIĞA GİTMEMEK HAYIR DEMEKTİR: Sandığa gitmemek çözümden kaçmaktır. Sandığa gitmemek hayır demektir. Tarihi bir sorumluluğunuz var ve bu sorumluluğu yerine getireceğinize inanıyorum. Başbakan Erdoğan dün gece Beyaz TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, kamuoyuna yansıyan anketlerin güvenli olmadığını belirterek "Anketlerin en güvenilir olanını Pazar günü göreceğiz"dedi.

Sırrıberk ARSLAN - Mehmet BONCUK - Mehmet YILDIRIM - Adsız GÜNEBAKAN