2011 Unıversıade Delege Başkanları Toplantısı Yapıldı

27 Ocak -6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak olan 25

27 Ocak -6 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde önemli bir etkinlik olarak değerlendirilen Delege Başkanları Toplantısı(HOD) yapıldı. Toplantıda konuşan 2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, yaşanan süreçte her şeyin planlandığı gibi yürütüldüğünü, bir sıkıntı bulunmadığını ifade etti. FISU Denetleme Komitesi Başkanı (CSU) Kairis Ulp da konuşmasında, oyunlara 4 ay gibi bir zaman kalmasına rağmen tesislerin büyük bir bölümünün bitirilmiş olması ve organizasyon komitesinin ciddi gayretleri sebebiyle teşekkür etti.
ULP'TAN TEŞEKKÜR
Palan Otel'de yapılan toplantının açılışında FISU Denetleme Komitesi Başkanı (CSU) Kairis Ulp, misafirlere 'hoşgeldiniz' dedi. Konuşmasında FISU personelini de tek tek tanıtan Ulp, oyunlara 4 ay gibi bir süre kalmasına rağmen, organizasyon komitesinin çok ciddi gayretlerini gördüklerini, inşaatların büyük bir bölümünün tamamlandığını, bir kısmının da kısa bir süre sonra teslim edileceğini söyledi. Ulp, toplantıya 25 ülkeden 53 delegenin katıldığını ifade ederek, "Umarım, bir dünya rekoru kırılacak olan kış oyunlarında hep birlikte burada oluruz. Çalışmalarından ötürü, organizasyon komitesine çok teşekkür ediyorum."diye konuştu.
"ERZURUM'A BEKLİYORUZ"
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr.Kemal Tamer de federasyonun tanıtımıyla ilgili bir sunum yaptı. Tamer, yapılan çalışmaların üniversite gençliği için olduğunu hatırlatarak, İzmir'de yapılan yaz oyunlarının başarıyla sonuçlandığını, Türkiye'de ilk kez kış oyunları düzenleneceğini de hatırlatarak, "Umarım Erzurum gelecekte Kış Olimpiyatları'nı da alır."ifadelerini kullandı. Tamer, katılacağını bildiren tüm ülkeleri Erzurum'da görmekten mutlu olacaklarını da söyledi.
KORKMAZ: "REKORA GİDİYORUZ"
Toplantıda daha sonra konuşan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da organizasyon komitesi, genel sekreterler, direktörler, komite başkanları ve danışmanlarını tanıttı. Erzurum 2011 Universiade için 54 ülkenin katılım için başvurduğunu ve bunun bir rekor olduğunu kaydeden Korkmaz, 2 bin 900'ü aşkın sporcunun iştirak edeceği oyunlar için, organizasyon komitesi ve çalışanların yoğun çaba içerisinde olduklarını bildirdi.
Korkmaz, konuşmasında daha sonra organizasyon şeması, tesisler, komiteler ve çalışmalarını görseller eşliğinde sundu.
Tesislerin bir bölümünün tamamlandığını, bir kısmının Ekim ayı sonu itibariyle tamamlanacağını anlatan Korkmaz, süreçte sıkıntı bulunmadığını, her şeyin planlandığını gibi yürüdüğünü söyledi.
AĞRI DAĞI'NDA DALGALANDIRILAN BAYRAK ULP'A HEDİYE
Sunumun ardından 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, bir süre önce 2011 Universiade Biletleme veSeyirci Hizmetleri Komite Başkanı Dr.Kenan Şebin'in de aralarında bulunduğu bir grup dağcının 5137 yüksekliğindeki Ağrı Dağı Zirvesi'ne çıkarak, katılımcılar tarafından imzalanan FISU Bayrağı'nı FISU Denetleme Komitesi Başkanı (CSU) Kairis Ulp'a hediye etti. Ulp, bu jest için Korkmaz ve ekibine teşekkür etti.
TESİSLERE HAYRAN KALDILAR
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan tesisleri ziyaret eden 25 ülke delegasyon başkanları, yapılan çalışmalara teşekkür ettiler.
Delegasyon heyeti sabahleyin Palan Otel'de düzenlenen ve Organizasyon Komitesi'nin sunumunun da yer aldığı toplantının ardından kış oyunları için yapılan tesislerde inceleme bulundu.
İlk önce Oyunlar Köyü'ne giden heyeti burada, Yurt-Kur Bölge Müdürü ve Oyunlar Köyü Başkanı Yahya Pasinlioğlu karşıladı. Yönetim Binası önünde heyete Pasinlioğlu, bir brifing sundu. Pasinlioğlu, Oyunlar Köyü'nün 22 Ocak'ta açılış 8 Şubat 2011 tarihinde kapanacağını belirterek, yapılan çalışmaları anlattı. Pasinlioğlu, her şeyin FISU standartlarında olacağını ve her ayrıntının üzerinde özenle durduklarını bildirdi. Tadilat çalışması yapılan ve konaklama için kullanılacak yurt binaları ile yeniden inşa edilen oyunlar köyünde de incelemelerde bulunan heyet, örnek odalar, alışveriş merkezi, vaks odaları, bayrak alanı,fitnes center ve ibadet mekanlarını gezdi. Öğlen yemeği sonrasında eğlence alanları,akreditasyon merkezi, disco alanını da gezen heyet, daha sonra açılış kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu ile IBC ve MPC merkezleri, buz hokeyi tesisi, kısa mesafe ve artistik patinaj tesisleri, curling tesislerini ziyaret edecek. Madalya törenlerinin yapılacağı Çifte Minareli Medrese'de de incelemede bulunacak heyet onuruna Erzurum Evleri'nde Genel Koordinatör Bekir Korkmaz'ın ev sahipliğinde bir akşam yemeği verilecek.