Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski Sarkozy İle Görüştü

Avrupa ziyaretini sürdüren Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Fransa'da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüştü.

Temmuz ayında yapılan seçimlerin ikinci turunda Polonya Cumhurbaşkanı seçilen Bronislaw Komorowski, Brüksel temaslarının ardından Fransa'ya geçerek Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Elysee Sarayı'nda görüştü. Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, beraberinde kalabalık bir heyetle geldiği Elysee Sarayı'nda yaklaşık 45 dakika kaldı. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Komorowski, Polonya ile Fransa arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesini ele aldıklarını, 2011 yılında Polonya,
Avruğa Birliği (AB) dönem başkanlığını görevini üstleneceği için bu konuda fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Komorowski ayrıca, Polonya'nın AB dönem başkanlığı sürecinde yapılacak olan G8 ve G20 toplantısıyla ilgili yapılacak çalışmalar konusunda Sarkozy'ye görüşlerini ilettiğini ifade etti.
Polonyalı bir gazetecinin, Afganistan ve NATO ile ilgili sorduğu bir soruya ise Komorowski "Evet bu konu gündeme geldi, gerek Afganistan'daki Fransız askerlerinin durumu gerek NATO'nun çalışmasıyla ilgili görüşlerimizi söyledik" dedi.
Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Cumhurbaşkanı Sarkozy ile yaptığı görüşmenin ardından, Fransa Başbakanı François Fillon'un, onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski Cuma günü Avrupa turunun üçüncü ayağı olan Almanya'nın başkenti Berlin'e hareket edecek.
(TS-MS-CMH-D)