Adana'nın Varoşları Filistin Oldu

Çekimleri Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde devam eden "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin İsrail'in Filistin'deki yıkımları anlattığı sahneleri, Adana'da kentsel dönüşüm kapmasında yıkılan gecekondular arasında çekildi

Çekimleri Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde devam eden "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin İsrail'in Filistin'deki yıkımları anlattığı sahneleri, Adana'da kentsel dönüşüm kapmasında yıkılan gecekondular arasında çekildi. Çekim öncesi duvarlara Arapça yazılar yazılarak, Filistin bayrağı çizildi.
Uzun yıllardır televizyon kanallarında yayımlanan ve beğeniyle izlenen Kurtlar Vadisi dizisi ekibi, Adana ve Mersin'in Tarsus ilçesinde bir süre önce başladıkları "Kurtlar Vadisi Filistin' adlı sinema filminin çekimlerini sürdürüyor. Pana Film tarafından Adana'nın çeşitli mahalleleri, Mersin'in Tarsus'un ilçesi ve Adana-Mersin D-400 karayolu üzerinde bulunan Çukobirlik tesislerindeki kullanılmayan iki depoda çekimler devam ediyor. Filmin İsrail'in Filistin'de yaptığı yıkımları anlattığı sahneleri ise
Adana'nın varoş mahallelerinde çekildi. Kentsel dönüşüm kapsamında gecekonduların yıkıldığı merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde çekimler öncesi duvarlara Arapça yazılar yazılırken, Filistin bayrağı da çizildi. Böylelikle Adana'nın varoş sokakları Filstin'i aratmadı.
Yapımcılığını Raci Şaşmaz'ın, yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz'ın yaptığı filmde, Kurtlar Vadisi dizisi oyuncuları Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun ile Kenan Çoban, Erdal Beşikçioğlu, Nur Aysan, Mustafa Yaşar ve Erkan Sever rol alıyor.