Ücretsiz Tiyatro Gösterisine Yoğun İlgi

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından kültür etkinlikleri kapsamında iki seans halinde gerçekleştirilen ücretsiz tiyatro gösterimi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç'ın birlikte yazdığı, hayvan figürlerinin de yer aldığı ve sahneye davet edilen seyircilerin doğaçlama olarak oyuna dahil edildiği 'Eşeklik bizde kalsın' isimli tiyatro oyunu Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Gençler ve yetişkinler için iki ayrı seans şeklinde gerçekleştirilen oyun, kültürel erozyona uğrayan insan ilişkilerindeki yapmacıklığa gönderme yaparken, bir taraftan da insanları güldürüyor.
Tiyatro oyuncusu Abdullah Şahin, bazı hayvan figürlerinin de sahne aldığı oyunun ana temasının son yıllarda insan ilişkilerinde selamlaşırken bile sahte tebessümlere dikkat çekmek olduğunu belirtti. Son yıllarda kültürel yozlaşma ve bencilliğin toplumun her aşamasında kendini göstermeye başladığını belirten Şahin, yapmacık davranış ve sahte gülüşlerin toplumda insanlar arası ilişkilerde 'güven' duygusuna büyük zarar verdiğini kaydetti. Şahin, "Oyunumuzla sahte insan ilişkilerine gönderme yaptık. İnsanın özünde sevgi vardır. Bize ait kültürel değerlerimizle her zaman ayakta kalırız. Doğal olalım yeter" diye konuştu.
Bingöl Belediye Başkanlığı'nın kültürel etkinliği kapsamında sahnelenen tiyatro gösterisi yaklaşık 1 saat sürdü.