Merhum Haydar Aliyev'in İsmi Iğdır'da Yaşatılacak

AK Parti Iğdır Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk Gurubu üyesi Ali Güner'in girişimi ile Fen Lisesi'ne Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev Fen Lisesi ismi konulacağı belirtildi.

Merhum Haydar Aliyev'in İsmi Iğdır'da Yaşatılacak
Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Ali Güner, Türk dünyasının önde gelen liderlerinden biri olan merhum Haydar Aliyev'in adını Iğdır'da yaşatacaklarını söyledi. 500 öğrenci kapasiteli 16 derslikli ve 300 kişilik öğrenci yurdu olan Fen Lisesi'nin adını 'Haydar Aliyev Fen lisesi' olarak değiştirilmesi için girişimde bulunduğunu ifade eden Güner, "Uzun zamandan beri bununla ilgili çalışmamız vardı. Söz konusu lise isminin Hayder Aliyev olarak değiştirilmesi teklifime valimizde sıcak baktı. Bende bu teklifi Sayın Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımıza götürdüğümde kabul ettiler. Gerekli yazışmalar yapıldı, bir haftaya kadar resmen onaylanacak. Ben bu teklifimizi kabul eden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Iğdır halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Haydar Aliyev Fen Lisesi'nin açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i davet edeceğini kaydeden Vekil Güner, "Her iki cumhurbaşkanımıza açılışı yaptırmayı düşünüyoruz. İnşallah kabul ederler. Biz Nahçıvan'la iki komşu il gibiyiz, aramızda bir köprü ve Aras Nehri var. Aynı dili kullanıp, aynı inancı paylaşan kardeş iki ülkeyiz. Yani merhum Aliyev'in dediği gibi 'Biz iki devlet bir milletiz'. Iğdır tarihi bir gün yaşayacaktır. Türk dünyasının sevilen lideri merhum Haydar Aliyev'in adını Iğdır'da bir okulda yaşatmak bizleri mutlu edecektir" şeklinde konuştu.