Kalite Derneği'nden üniversiteli öğrencilere destek

Türkiye'de örnek gösterilecek çalışmalara imza atan Kalite Birliği Derneği, Nilüfer ilçesinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Nilüfer Sosyal Soruml

Türkiye'de örnek gösterilecek çalışmalara imza atan Kalite Birliği Derneği, Nilüfer ilçesinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Nilüfer Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ilçede yer alan 16 devlet okulunda kalite ve hijyen eğitim çalışmaları gerçekleştiren dernek, şimdi de dernek bünyesinde kurulan Yaşam Kalitesi Grubu üniversiteye hazırlanan öğrencilere eğitimler verecek.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ile bir araya gelen Kalite Birliği Derneği Başkanı Mustafa Karaman, verilecek eğitimlerin özellikle üniversiteye hazırlık aşamasındaki öğrencilerin tatil dönüşü derslere adaptasyonu ve motivasyonu açısından önemli olacağını dile getirdi. Kalite Birliği Derneği bünyesinde kurulan Yaşam Kalitesi Grubu'nun faaliyetlerinden söz eden Karaman, grup başkanı Selçuk Doğan'ın ekibinde konuyla ilgili uzman psikologların olduğunu söyledi.

OKULLARDA ALKOL, SİGARA VE UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI ANLATILACAK

Kalite Birliği Derneği'nin önceki dönem 16 devlet okulunun eğitim ve sertifikalandırma çalışmalarını yaptığını hatırlatan Karaman, mevcut okulların kalite süreçlerinin devamının yanında 30 okula daha belge kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Karaman, Nilüfer'de bulunan okullara ayrıca Yeşilay Derneği Bursa Şubesi ile birlikte "Alkol, Sigara ve Uyuşturucuya Hayır" kampanyası kapsamında konferanslar vermek istediklerini belirtti.

Kalite Birliği Derneği Yaşam Kalitesi Grubu Başkanı Selçuk Doğan ise projeyle ilgili verdiği bilgide, öğrencilerin tatil dönüşü derslerine adaptasyon ve motivasyon eksikliği yaşamamaları için derneğe bağlı uzman psikologlar eşliğinde destek vereceklerini dile getirdi. Doğan, projede öncelikli hedeflerinin üniversiteye hazırlık süreci yaşan öğrenciler olduğunun altını çizdi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da Yaşam Kalitesi Grubu'nun özellikle üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrencilere sağlayacağı moral ve motivasyon desteğinin önemli olacağını dile getirdi.