Alaplı'da kanalizasyon sorunları çözüme kavuşuyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Karşıyaka Mahallesi Özlenen Konut Sitesi'nde yıllardır yaşanan kanalizasyon problemi, açıktan akan kanalizasyon giderinin a

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Karşıyaka Mahallesi Özlenen Konut Sitesi'nde yıllardır yaşanan kanalizasyon problemi, açıktan akan kanalizasyon giderinin ana hatta bağlanmasıyla çözüme kavuşturuldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yıllardır sıkıntı yaşayan sitenin kanalizasyon sorununun, arsa sahiplerinin de yardımıyla çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Çimenoğlu, "Alaplı'da uzun yıllardan beri çözülemeyen bir problemi çözüyoruz. Yaklaşık 10 blokluk, 150 dairenin bulunduğu ve çok sayıda kişinin ikamet ettiği Özlenen Konut Kooperatifi'nin sitesinin kanalizasyonu ana hatta bağlı değildi. Bir başka sitenin hattına bırakılmıştı. Tabii, hat yeterli gelmediği için kanalizasyonlar açıktan akıyordu. Burası, ilçenin en güzel sitelerinden biri. Ama kanalizasyonları açıktan akıyordu. Site sakinleri bize geldiler; şikayetlerini anlattılar. Biz de uzun süre buranın teknik altyapı çalışmalarını yaptık ve yaklaşık 10 yıldır ikamet edilen bu sitenin kanalizasyonunu ana hatta bağladık." dedi.

Çimenoğlu, sorununun çözümünde kendilerine yardımcı olan Kılçak köyü muhtarı Ahmet Uysal, arazisinden geçmelerine izin veren Faruk Çaturoğlu ve Ahmet Tosun ile diğer arsa sahiplerine teşekkür etti.